Rus elçiliğine roketli saldırı

Rus elçiliğine roketli saldırı

Suriye'nin başkenti Şam'da Rusya Büyükelçiliği yerleşkesine iki roket isabet etti.

A+A-

Fransız haber ajansı AFP'nin fotoğrafçılarından biri, bu sırada yaklaşık 300 kişinin Rusya'nın desteğine teşekkür için elçilik önünde toplanmaya başladığını, olayın paniğe yol açtığını bildirdi. Bazı göstericiler yaralandı.

Amerikan Associated Press haber ajansı ise Mazra bölgesindeki elçilik yerleşkesine iki top mermisinin isabet ettiğini ve saldırının muhaliflerce düzenlendiğini duyurdu.

Muhalifler geçmişte Şam'daki Rusya Büyükelçiliği'ni hedef almışlardı.

Mayıs ayında elçilik yakınında havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu bir kişi ölmüş, Nisan ayında da benzer bir diğer olayda 3 kişi yaralanmıştı.

Rusya 30 Eylül'den beri Suriye'de hükümeti destekleyen hava saldırıları düzenliyor.

Kremlin saldırılarda "IŞİD'in ve diğer terörist grupların" vurulduğunu açıklamıştı. Batılı ülkeler ile Suriyeli muhalifler ise Rusya'nın özellikle Beşar Esad rejimi ile savaşan, IŞİD dışındaki muhalif grupları vurduğunu söylüyor.

Nusra lideri 'Yeni haçlı seferi' demişti

El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed El Golani dün yaptığı açıklamada Rusya'nın hava saldırılarını "Yeni haçlı seferi" olarak nitelendirmişti.

Rusya'nın saldırıları, Suriye'de özellikle Nusra Cephesi'nin güçlü olduğu ülkenin kuzeybatısında yoğunlaşmış durumda.bbc

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.