Rusya: Operasyonlarımız üç-dört ay sürecek

Rusya: Operasyonlarımız üç-dört ay sürecek

Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının üç-dört ay süreceğini açıkladı.

A+A-

Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Fransız Europe 1 radyosuna konuştu.

Puşkov, ”İçine daha fazla çekilme riski her zaman var ancak Moskova'da operasyonların üç ila dört ay süreceği konuşuluyor” dedi.

Puşkov ayrıca, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını kınayan Ukrayna ile Suudi Arabistan'ı da IŞİD'i korumakla eleştirdi.

Puşkov, Twitter hesabından da ”Suriye'deki eylemlerimizi yalnızca Suudi Arabistan ve Ukrayna kınadı. Ne tuhaf bir ‘koalisyon.' Uluslararası toplum ise bu koalisyonun düşüncesini desteklemiyor. IŞİD'i koruyamazsınız.” dedi.

Ne olmuştu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurt dışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden onay istedi. Konsey de oybirliğiyle askerlerin Suriye'ye gönderilmesine onay vermişti.

Onayın ardından konulşan Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, Suriye'deki hava operasyonları için bir ‘takvim belirlendiğini' belirtmişti. Ancak İvanov, zamanla ilgili ayrıntıları şu an için paylaşamayacağını belirtmişti.

Rusya askerlerin Suriye'ye gönderilmesine onay verdiği aynı gün Suriye'de hava operasyonugerçekleştirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin Suriye'deki önleyici saldırılarının ‘kalıcı' olmayacağını söylemişti.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına başlaması ardından Suudi Arabistan'dan ‘Rusya'nın bağımsız hareket etmesine anlam veremiyoruz' açıklaması gelirken, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da hava operasyonlarının ‘küresel güvenlik sisteminin imha edildiği' anlamına geldiğini açıklamışlardı./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.