Rusya: Suriye’de 60 IŞİD hedefi vuruldu

Rusya: Suriye’de 60 IŞİD hedefi vuruldu

Rusya, Suriye’nin Rakka, Humus, Lazkiye, Hama, İblid ve Halep kentlerinde son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı.

A+A-

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, Rus jetlerinin Suriye'nin Rakka, Humus, Lazkiye, Hama, İblid ve Halep kentlerinde son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Makuşev, ”(Lazkiye'deki) Hmeimim hava üssünden son 24 saat içinde 67 sorti gerçekleştirildi. SU-34M ve SU25-SM jetleri teröristlerin elindeki 60 tesisi vurdu” dedi.

Makuşev, son saldırılarda Humus'ta Liva el Hak'a ait bir komuta merkezinin imha edildiği ve IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 örgüt üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Makuşev, Rusya jetlerinin Halep'te düzenlediği bombardımanlarda 100 IŞİD'linin ve bir dizi mühimmat deposuyla Lazkiye kırsalında da bir kampın imha edildiğini söyledi.

Makuşev, saldırılarda 17 eğitim kampı, yedi mühimmat deposu, altı komuta merkezi ile üç yeraltı tesisinin imha edildiğini söyledi.

140 saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre de Rusya jetleri operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerine toplam 140 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sırasında komuta merkezleri, eğitim kampları ve mühimmat depoları imha edildi.

Rusya'nın savaş gemileri de çarşamba günü Suriye'de IŞİD'e Hazar Denizi'nden roket saldırısı gerçekleştirmişti.İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.