Rusya: Türkiye’nin etnik temizlik suçlaması dayanaksız

Rusya: Türkiye’nin etnik temizlik suçlaması dayanaksız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Rusya’ya yönelik ‘etnik temizlik’ iddialarını, Ankara’nın Suriye’deki ‘gerçekliklerden ne kadar kopuk olduğunu’ gösterdiğini söyledi.

A+A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “Rusya, bölgede etnik temizlik yaparak, Suriye'nin ve kendisinin Lazkiye ve Tartus'taki üslerini korumak istiyor” sözlerinin dayanaksız olduğunu belirterek, “Ankara'nın bu iddiaları suçlama olarak bile nitelenemez. Bu iddialar Türkiye yönetiminin Suriye neler olup bittiğinden, hayattan ve gerçekliklerden ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor. Ankara'nın bu açıklamaları bana güçsüz birinin saldırganlığını anımsatıyor” dedi.

Musul'da bulunan Türkiye askerleri

Zaharova açıklamalarında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye bu eylemiyle uluslararası hukuku alenen çiğnedi.”

‘Koalisyon IŞİD'le mücadele ediyormuş gibi yapıyor'

“Almanya ve İngiltere de IŞİD karşıtı uluslararası koalisyona katıldı. Ancak koalisyon IŞİD'le mücadele ediyormuş gibi yapıyor. Zira koalisyonun Suriye'deki duruma siyasi yaklaşımı, elini kolunu bağlıyor. Suriye, ABD öncülüğündeki bu koalisyonun eylemleri nedeniyle kaosa sürükleniyor. ABD 2003'te Irak'taki operasyonuna başlamasaydı, bugün IŞİD gibi bir problemimiz olmazdı.”

‘NATO topluca sussun'

“NATO, ortak hareket etme peşindeyse en iyisi topluca sussun.

IŞİD, Afganistan'da ikinci bir cephe açmayı planlıyor. Afganistan'daki durum bizi endişelendiriyor.

ABD'li pilotlar, 1 yıldır Suriye ve Irak'ta hava saldırıları düzenlemelerine karşın, IŞİD güçlerini besleyen petrol yüklü tankerleri –her nasıl olduysa– görmemişler.”İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.