Rusya'da yeni vaka sayılarında rekor artış

Rusya'da yeni vaka sayılarında rekor artış

Rusya, korona virüsü salgınının başından bu yana en büyük vaka artışını rapor etti. İspanya'da üç gündür düşüşe geçen ölü sayıları yine yükselirken, Almanya'da yeni vaka sayısında iki gün üste üste yeniden düşüş yaşandığı açıklandı.

A+A-

Korona virüsünün geç yayılmaya başladığı ülkelerden biri olan Rusya, salgının başından bu yana en büyük vaka artışını rapor etti. Ülkede son bir günde 2 bin 186 yeni korona virüsü vakası tespit edildiği açıklandı. Toplam vaka sayısı 13 bin 770'e yükselirken, son bir günde 24 kişinin daha ölmesiyle açıklanan toplam ölüm sayısı 130'a çıktı.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI YİNE ARTTI

İspanya'da ise ölü sayılarında üç gündür yaşanan düşüş yeniden tersine döndü. Ülkede son 24 saatte 619 kişi öldü. İspanya Sağlık Bakanlığı, bir önceki gün 510 ölüm bildirmişti. Bugünkü açıklamayla toplam ölü sayısı 16 bin 353'ten 16 bin 972'ye yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 161 bin 852'den 166 bin 19'a çıktı.

ALMANYA'DA DÜŞÜŞ YENİDEN SAĞLANDI

Çok sayıda test yapması ve sistematik önlemleriyle salgınla mücadelede örnek gösterilen Almanya'da ise yeni vaka sayısında iki gün üste üste yeniden düşüş yaşandı. Almanya'da son bir günde, 2 bin 821 yeni vaka tespit edildi. Bir önceki günkü yeni vaja sayısı, 4 bin 133 olarak verilmişti. Ülkedeki toplam vaka sayısı bu son veriyle 120 bin 479'a, toplam ölü sayısı ise 2 bin 673'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.