Rusya'dan Batı'ya tepki: Aşımız güvenli

Rusya'dan Batı'ya tepki: Aşımız güvenli

Rusya, dün tescillediği ilk korona virüsü aşısına karşı Batı'dan gelen eleştirilere tepki gösterdi. Rusya Sağlık Bakanlığı, aşının güvenli olduğunu belirtip eleştirilerin küresel aşı yarışındaki rekabetten kaynaklandığı yorumunu yaptı.

A+A-

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Muraşko, dün tescilledikleri ilk korona virüsü aşısına karşı yöneltilen eleştirilere itiraz etti. Aşının güvenli olduğunu söyleyen Rus bakan, eleştirilerin sebebinin küresel aşı yarışındaki rekabet olduğunu belirtti.

Rus bakan, ilk aşıların iki hafta içinde üretilip kullanıma hazır hale geleceğini açıklayarak, “Kalite testleri şu an yapılıyor. İki hafta içinde ilk dozlar hazırlanacak ve riskli grup içinde olan sağlık çalışanlarının aşılanması için teslim edilecek” diye konuştu.

Muraşko, aşının sağlık çalışanları dahil herkese gönüllülük temelinde yapılacağını da ekledi. Rus bakan, aşılanan Rus vatandaşlarının takibi için özel bir uygulama geliştirmekte olduklarını, bu uygulama ile aşının olası yan etkilerinin izleneceğini belirtti.

Rusya dün, Soğuk Savaş'taki uzay yarışında kendisinin geliştirdiği dünyanın ilk uydusu Sputnik'e atıfla, ilk aşıyı ‘Sputnik V' adı altında tescillediğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, aşının kendi kızına da yapıldığını söylemişti. Ancak aşının, insanlar üzerinde çok kapsamlı testler gerektiren Faz 3 denemelerine daha yeni başlanacağı da açıklanmıştı.

ABD ve Almanya'dan ise aşının insanlar üzerinde yeterince test edilmediği gerekçesiyle eleştiriler gelmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.