Sağlık Bakanı: 86 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı: 86 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’da bugün yapılması planlanan Barış Mitingi öncesinde meydana gelen patlamada en az 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 186 kişininse yaralandığını açıkladı.

A+A-

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara'da Barış Mitingi öncesi meydana gelen patlamaya ilişkin ortak bir açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, olay yerinde 62 kişinin hayatını kaybettiğini, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 24 kişinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Müezzinoğlu şu anda 186 yaralnın tedavi gördüğünü bunların 28'inin yoğun bakımda, 18'inin ameliyatta olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı ise patlamada 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 126 kişinin yaralandığını açıklarken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Merkezi ise 69 kişinin hayatını kaybettiğini, 230 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ise 47 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Hastanelerde yoğunluk yaşanıyor

Bu arada, patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşanıyor.

Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi.

Yaralıların isimleri de hastanenin giriş kapısındaki cama listeler halinde asıldı.

Emek, barış, demokrasi mitingi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) de olduğu çok sayıda sendika ve meslek örgütü yarın Ankara'da “Emek, barış, demokrasi” ismiyle miting düzenleyecekti.

Miting için saat 10.00'da Ankara Tren Garı'nda biraraya gelecek olan gruplar, buradan Sıhhiye Meydanı'na yürüyecekti.

Mitinge DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin yanı sıra Emekçi Hareket Partisi (EHP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Emek Partisi (EMEP), Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Kültür Vakfı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri, Haziran Hareketi de katılacaktı.İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.