Sağlık Bakanı Koca: 'Korona Virüs Avrupa'dan geldi'

Sağlık Bakanı Koca: 'Korona Virüs Avrupa'dan geldi'

Bakan Koca: 'Hastanın aile bireyleri ve yakın çevresindekiler de gözetim altında'

A+A-

Sağlık Bakanı Koca'nın Korona virüsü hakkında yaptığı açıklamalarından satır başları;

Bizim salgına karşı yürüttüğümüz strateji hiç azalmadı. Kat kat arttı. Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları var.

Tedbirler hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları engellemek mümkün değil. Bu saate kadar gösterdiğiniz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır.

Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Bu ülkemizde görülen ilk vakadır. Tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. 

Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir.  (Koronavirüs tanısı konulan hasta) Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır. Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım, Bakanlıkça bildirilen koronavirüsten korunma yollarına mutlaka uyalım. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz koronavirüsle mücadelesini planladı. (Koronavirüs) Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir.

Bugüne kadar gösterdiğiniz başarı bundan sonrası için mücadelenin kolay olacağının garantisidir. Bakanlığımız tüm birimleriyle virüs ile ilgili mücadelesini tamamladı.

Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir.

Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Bir hasta topyekun risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit edemez. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz. Vatandaşımızdan beklediğimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.