Sağlık Bakanı Koca'dan Yüksekova paylaşımı

Sağlık Bakanı Koca'dan Yüksekova paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Sağlık ekiplerince engelliler için kesilen kutlama pastası görüntülerini paylaştı.

A+A-

1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası farkındalık günü ile 1-7 Aralık ‘112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ aynı döneme denk geliyor.

Türkiye'de ve Hakkari'de  "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Yüksekova'da görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmeti görevlileri de engelliler gününde ilçedeki bir aileye sürpriz yaparak günlerini kutladı.

Eski Kışla Mahallesinde ikamet eden dört çocuğu engelli olan Erekli ailesini ziyaret eden Yüksekova 112 Acil ekibi bir buket çiçek ve pasta götürerek engellilerin gününü kutladı.  7 çocuğundan 4'ü engelli olan Naciye Erekli ekiplerin bu örnek davranışı karşısında hem duygulandı hem de ekipteki görevlilere yaptıkları sürüpriz nedeniyle teşekkür etti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 112 ekibinin örnek davranışını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Hakkâri Yüksekova’da görev yapan 112 Acil ekibimiz, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Eski Kışla mahallesinde oturan ve engelli dört çocuğu olan bir aileyi ziyaret etti. Kutlama pastası hem 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası hem de Dünya Engelliler Günü için birlikte kesildi."

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Eski Kışla Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk annesi Naciye Erekli (53), zihinsel ve bedensel engelli bulunan Hasan, Şiyar, Feyruz ve Fatma isimli engelli çocuklarına gözü gibi bakıyor. Okulun bacasından çıkan duman mahalleliyi nefessiz bırakıyor Yaşamını engelli çocuklarına adayan Nacite Erekli, tüm zorluklara rağmen büyük bir özveri ile bakıp büyüttüğü çocuklarına gösterdiği ilgi nedeniyle 2017 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yılın annesi seçilmişti. 








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.