Şanlıurfa’da kurtlar koyun sürüsüne saldırdı

Şanlıurfa’da kurtlar koyun sürüsüne saldırdı

Şanlıurfa’da koyun sürüsüne saldıran 3 kurdu çoban köpekleri uzaklaştırırken, sürüden ayrılan sıpayı telef eden kurtlar, onu kurtarmaya çalışan eşeği ise yaraladı.

A+A-

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 02.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Osmanbey kırsal Mahallesi'nde yaşandı. Arazide hayvanları otlatan çobanlar, köpeklerin havlayıp sürüde bir hareketlilik başladığını görünce ellerindeki fenerleri açıp çevreyi kontrol etti. Üç kurdun sürüye saldırmaya çalıştığını gören çobanlar paniğe kapıldı. Ellerine sopa alan çobanlar, farklı yönlere kaçan sürüyü kurtlardan uzaklaştırıp bir araya toplamaya çalıştı.

Köpekler ile kurtlar uzun süre boğuştu

Köpekler ile sürüye saldırmaya çalışan kurtlar arasında uzun süre boğuşma yaşandı. Yaşanan boğuşma sonunda sürüye yaklaşamayan kurtlar bölgeden uzaklaşırken çobanlar ise etrafa dağılan hayvanları bir araya topladı.

Sürüden ayrılan eşek, yavrusunu kurtarmaya çalıştı

Koyun sürüsüne saldırmayı başaramayan kurtlar, sürüden uzaklaşan sıpanın peşine düştü. Kurtlar sıpayı yakalayınca sürüden ayrılan eşek, yavrusunu kurtarmaya çalıştı. Kurtların peşinden giden ve yavrusunu kurtarmaya çalışan eşek de kurtların saldırısına uğradı. Arka kısmından ağır yara alan eşek, kurtların peşinden daha fazla gidemezken sıpa ise kurtlar tarafından telef edildi. Hava aydınlandıktan sonra çevreyi kontrol eden çobanlar, yaralı eşek ve telef olan sıpasıyla karşılaştı.

 

Gece saatlerinde saldırdılar

Kurtların saldırdığı sürüde çoban olan Abdulbaki Ağaç, kurtların gece saatlerinde sürüye saldırdığını söyleyerek, "Olay gece saat 2 sıralarında oldu. Biz sürüyü otlatmaya çıkardık. O sırada bizim köpeklerin sesi geldi. Biz de el fenerini açtık ve 3 tane kurt gördük. Kurtlar sürüye saldırdı. O esnada bizim köpekler de sürüyü korumak için kurtlara saldırdı. Sürüdeki hayvanlar korkup etrafa dağıldı. Biz sürüyü toplamaya çalışırken sürünün arasındaki sıpa kaçtı. Kurtlar sürüyü bırakıp sıpayı yakaladı. Sıpanın annesi de yavrusunu kurtarmak için kurtlara saldırdı. Biz sürüyü toplaya çalışınca onlar uzaklaştı. Yavruyu öldürmüşlerdi. Annesini de parçalamışlardı, yaralıydı” şeklinde konuştu.

Yaralı hayvanın tedavi edilmesi gerekiyor

Yetkilileri aradıklarını ve yaralı eşeğin tedavi edilmesini istediklerini belirten Abdulbaki Ağaç, “Yetkilileri dün geceden beri arıyoruz. Hayvanın yaralı olduğunu söyledik ama kimse bize yardım etmiyor. Hayvanın o halini görünce bizim de canımız yanıyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum, inşallah biri sesimizi duyar ve bu eşeği tedavi eder. Bu hayvan yaralanmadan önce sütünü kanser hastaları gelip alıyordu. Biz Allah rızası için hayvanın bir an önce tedavi edilmesini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

Kurtlar 3 gün önce sürüye saldırıp bir koçu parçaladı

Kurtların sürekli sürüye saldırdığını dile getiren Abdulbaki Ağaç, “Bundan 3 gün önce de kurtlar bizim sürüye saldırdı ve bir koçu yedi. Kurtlar sürekli sürüye saldırıyor. Kış olunca köyün içine bile giriyorlar. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz, köpek besliyoruz. Çok oldukları için köpekler de artık saldırmaya cesaret edemiyor” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.