Şemdinli tahta kayak ekibi destek bekliyor!

Şemdinli tahta kayak ekibi destek bekliyor!

Hakkari'de bu hafta sonu binlerce kişiyi ağırlayan kar festivaline renk katan Şemdinli Tahta Kayak ekibi festivalin gözdesi olurken, ekip daha işler için destek bekliyor.

A+A-

Hakkari'de valilik ve belediye tarafından organize edilen ve binlerce kişiyi buluşturan beşinci kar festivali renkli görüntüler ile hafızalardaki yerini koruyacak. Kentin turizm potansiyelinin açığa çıkarmak, kış ve doğa turizmini canlandırmak için büyük bir fırsata dönüşen festivale Hakkari ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden ve yurt dışından binlerce kişi katıldı. 

k1-016.jpg

İki gün boyunca renkli görüntülere sahne olan festivalde yamaç paraşütü, kayak ve meşaleli kayak gösterileri yapıldı, sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Müzik dinletisinin sunulduğu, vatandaşların halay çekip eğlendiği festivalde çeşitli guruplar sahne aldı. Şarkılara eşlik eden vatandaşlar kar üstünde halay çekerek doyasıya eğlendi. 

k2-013.jpg

Şemdinli ilçesi Aşağı Kayalar Köyünden gelen yöresel giyimli tahta kayak takımı festivalin ilgi odağı oldu.  Kayak yerine tahta kayak, baton yerine baston kullanan kayakçılar pistlerde yaptıkları kayakla dikkatleri üzerine çekerken, katılımcılar tahta kayak ekibi ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.  Şemdinli Tahta Kayak Takımı sorumlusu 60 yaşındaki Bekir Avcı babasından devir aldığı mirası köyün gençleri ile birlikte sürdürdüğünü söyledi. 

k3-007.jpg

20 yaşında başladığı kayağı 40 yıldır bir hobi haline getirdiğini anlatan Avcı, “Biz Şemdinli’nin Aşağı Kayalar (Katone) köyünden geldik. Bu benim babamın mesleğiydi. 14 kişilik ekip ile festivale katıldık. 20 kayakçımız da köyde kaldı. 20 yıl boyunca köyde tek başıma kayak yaptım. Sonra gençler gelip bana eşlik ettiler. Şimdi 30 kişilik bir ekibimiz var. Köyümüzün yakınında bir dağ var. Gidip orada kayıyoruz. Biz iki dakika kayak yapabilmek için iki saat yol yürüyoruz. Zevkimiz eğlencemiz budur. Bize de bir imkan verilse bu işi daha iyi yaparız. Eğer bizim köy teleferik yapılırsa bizim gençlerimiz kayak sporuna daha çok ilgi gösterecek. 20 yaşımdan beri bu işin içindeyim kayaklarımızı kendimiz yapıyoruz” diye konuştu.

Profesyonel kayakçılarla pistlerde kayak yaptıklarını belirten Hüsamettin Eren,  “Aşağı Kayalar köyünün Tahta Kayak Ekibimi var. Daha önce Bekir abimiz tahta kayaklarla kayarken gördük biz de bu işi ondan öğrendik. Dayımızla beraber zirvelere çıkıyoruz. Dağlara çıkıp kayıyoruz. Ekip olarak kar festivaline geldik. Güzel eğlenceli vakitler geçiriliyoruz” dedi.  İmkanları kısıtlı iken bile eğlenceden spordan geri durmamak için tahta kayaklarla kaydıklarını anlatan Eren, “Kendi imkanlarımızla bunu başardık ve herkese de göstermek istedik. Herkes kendi imkanlarını yaratabilir. Sportif aktiviteler olsun eğlenceler olsun. Bunu herkesin görmesini istiyoruz. Zirvelere çıkmak çok kolay değil, çok yoruluyoruz. Eğer telesiyej yada kar motoru olsa bizim için daha rahat olurdu. Bizim tahta kayak ekibinde çok profesyonel kayakçılar var. Eğer imkan verilirse ileride milli sporcular bile çıkar. Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil edebilirler” diye konuştu.  Festivale Ankara’dan katılan Yasemin Taş Hakkari Kar festivalinin müthiş görüntülere sahne olduğunu belirterek, “Bu kadar büyük bir kalabalık beklemiyordum. Dehşet doğası, manzarası, kültürel müzikleri ile çok eğleniyoruz. Belediyemizin katkıları ile düzenlenen festival gerçekten bir festival havasında geçiyor. İnşallah seneye tekrar buradayız” şeklinde duygularını dile getirdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.