Sırrı Süreyya Önder: Devrimciler ölür, devrim yaşar

Sırrı Süreyya Önder: Devrimciler ölür, devrim yaşar

Ankara’da ESP Genel Merkezi önünde bir araya gelen yurttaşlarla beraber eylemde olan HDP Ankara Milletvekili Önder, “Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar” dedi.

A+A-

Suruç'ta gerçekleşen ve 31 yurttaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili dün Ankara'da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi önünde bir araya gelen binlerce yurttaş AK Parti İl Bineası'na yürüyerek saldırıya tepki gösterdi. Yürüyüşe katılan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder burada bir konuşma yaparak, “Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Murat Emir, KESK Eşbaşkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse destek verdi.

Önder: Yan yana durmazsak yüz binlerce canı katletmeye tereddüt etmeyecekler

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bir yanda hayatı inşa edenler bir yandan ise hayata kastedenler var. Katledilenleri de katilleri de çok iyi tanıyoruz. Katledilenler bizim mazlumlar ve emekçilerin ezilen halkların kadınların ve geleceksizleştirilen gençliğin yanı başında olan gençlerdi. İnsanların ikinci dünya savaşından beri unuttuğu enternasyonalist dayanışmanın yeniden vücut bulmasıydı. Esas yöneldikleri buydu. Çünkü kaleleri ne kadar sağlam olursa olursun ne kadar gösterişli olursa olsun dayanışma karşısında hiç bir anlam ifade etmeyecektir. Bunun için 31 canımıza kıydılar, binlerce cana kıymaya tereddüt etmedikleri gibi, biz emekçi ve demokratik güçler yan yana durmazsak yüz binlerce canı katletmeye tereddüt etmeyecekler.

Başta hayatını kaybeden gençlerimize şu sözü veriyoruz; Siz yeni yaşamı inşa için oradaydınız sizin bu şiarınız var olma şiarımız olacak.

Muktedirlere de şu sözü veriyoruz. Elimiz iki cihanda da yakanızda olacak. Devrimciler ölür devrim yaşar.”

CHP'li Emir: Teşhir etme günü

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Gün teröre destek çıkan TIR'larla silah yardımı edenleri teşhir etme günüdür” dedi./İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.