Süleyman Aksu İçin Kitlesel Ziyaret

Süleyman Aksu İçin Kitlesel Ziyaret

Yüksekova'da Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen ve DİSK-KESK bileşenlerinin’de destek verdiği yürüyüşte Suruç Katliamı yapılan basın açıklaması ile kınandı.Suruç’ta basın açıklaması sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve yü

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Eğitim-Sen Genel Sekteri Sakine Esen ve Eğitim- Sen Genel Mali Sekteri Mesut Fırat'ın da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri, Suruç'taki bombalı katliamı kınadı. KESK Yüksekova Şubesi önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, “Süleyman yoldaş ölümsüzdür” pankartı taşıyarak Eski Cezaevi Kavşağı'ndan Oslo Oteli önüne geldi.

Burada kalabalık adına açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Başımızı sağ etmek için bu mücadeleyi büyüteceğiz. Ölen yoldaşlarımız, rüzgâr kanatlı atlara binerek yüzlerinde gülümsemeleri, ellerinde yeni bir yaşamı kurmak için koyacakları katkılarıyla kitapları, defterleri, boyama kitapları ve kalemleriyle çocuklara götürecekleri tüm o malzemeleri alarak sonsuzluğa uğurladık onları. Aslında onların sadece cisimlerini yitirdik. Mücadelerini ve açtıkları yolu yitirmedik biz" dedi.

Yaşamını yitirenlerin yolunda yürümeye devam edeceklerini ifade eden Köse, "Bugün öfkemiz, nefretimiz daha büyük. Kinimiz daha da bilenmiş durumda. AKP'nin tekçi, otoriter, faşist, mezhepçi ve ırkçı uygulamalarına 13 yıldır tanık olmaktayız. Bunları tarihten tanıyoruz. Bunlar kapitalist, emperyalist sistemin, bir gün adı Pinochet, Hitler, bugün tıpkı Orta Doğu'da olduğu gibi IŞİD olanlardır. Hiç yabancı değiliz yaptıkları bu uygulamalara. Bir tek kendi muktedirlikleri için, kendi iktidarlarının devamı için kandan beslenmeye devam ediyorlar. Bizim kanımızdan beslenmeye devam ediyorlar. Aslında korkuyorlar bizden. Çok korkuyorlar hem de. O kadar korkuyorlar ki halkın özgürlük, demokrasi ve eşitlik taleplerini yok etmek için her gün bir ölüm planıyla dikiliyorlar karşımıza. Buna asla razı olmayacağız. Tarihin sayfaları Süleymanlarla dolu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.