Taksim’de 1 Mayıs önlemleri

Taksim’de 1 Mayıs önlemleri

Taksim, İstanbul Valiliği’nin kararına göre alınan yoğun güvenlik önlemleri ile görüntülendi.

A+A-

Taksim Meydanı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da işçilere kapalı. İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na izin vermedi.

TAKSİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPALI

Taksim Meydanı'na izin verilmemesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü de önlemlerini artırdı. Taksim'e çıkan bütün yollar gece yarısından itibaren çelik bariyerlerle kapatıldı.

21 BİN POLİS, 63 TOMA

Ayrıca Taksim ve çevresine çok sayıda zırhlı polis aracı ve TOMA'lar yerleştirildi. İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs için aldığı güvenlik önlemleri kapsamında toplamda 21 bin polis ile 63 TOMA'yı görevlendirdiği ifade ediliyor.

1 Mayıs sebebiyle il dışından çok sayıda polis uçakla İstanbul'a geldi. Polisler, Atatürk Havalimanı'nda kendilerini bekleyen otobüslere binerek görev yerlerine gitti.

TOPLU TAŞIMADA İPTAL VE DEĞİŞİKLİKLER

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılırken, toplu taşıma araçlarında iptaller ve sefer değişiklikleri yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün uygulaması kapsamında saat 06.00'dan itibaren Taksim, Şişli, Mecidiyeköy ve Beşiktaş çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.

METRO SEFERLERİ

Hacıosman-Taksim metro hattında seferler, Hacıosman-Levent arasında yapılırken, Levent-Yenikapı arasında metro çalışmıyor.

Kabataş-Taksim Füniküler hattında sefer yapılmıyor. Bağcılar-Kabataş Tramvay hattındaki seferler, Soğanlı-Topkapı arasında gerçekleştiriliyor. Topkapı-Kabataş istasyonları arasında seferler durduruldu.

Marmaray seferleri de Sirkeci istasyonunda durmadan devam ediyor.

METROBÜS

Söğütlüçeşme-Cevizlibağ arasında metrobüs hattı 06.00'dan itibaren hizmet vermiyor. Metrobüs, Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında çalışıyor. Anlık değişiklikler İETT'nin Twitter hesabı @iettdestek hesabından takip edebilecek.

DENİZ HATLARI

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri karşılıklı olarak yapılmıyor.

Şehir Hatları'nın Üsküdar-Beşiktaş seferleri ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Haliç hattı seferleri Üsküdar-Ayvansaray-Eyüp ve Eyüp-Ayvansaray-Üsküdar şeklinde yapılıyor.

Karaköy-Kadıköy ve Eminönü-Kadıköy seferleri birleştirilerek, Karaköy-Eminönü-Kadıköy vapuru Kadıköy İskelesi'ne geliyor.

Üsküdar-Eminönü/Eminönü-Kadıköy/Kadıköy-Karaköy/Kabataş-Kadıköy/Beşiktaş-Kadıköy seferlerinde Kadıköy ve Üsküdar iskelelerinden yolcu alımı yapılmıyor, seferler tek yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.