TBMM 95 yaşında

TBMM 95 yaşında

Meclis, bugün seçim tatiline ara veriyor. 95. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Meclis, özel oturumla toplanacak. Sabah saatlerinde ise devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu.

A+A-

Meclis Başkanı Cemil Çiçek önderliğinde devlet erkanı aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e gitti. Mozoleye çelenk bırakan heyet saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Meclis Başkanı Cemil Çiçek milli egemenlik ve demokrasi vurgusu yaptı. “Emanetiniz emin ellerdedir, sizden aldığımız ilham ile gelecek daha güzel olacaktır” dedi.

Çözüm süreci: Kardeşlik

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu 23 Nisan Bayramı'nda Başbakanlık koltuğunu Demirlibahçe İlkokulu öğrencisi Pelinsu Topraksoy'a devretti.

“Seçimler yaklaşıyor. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Topraksoy, “Biz sınıf başkanımızı seçtik yani” diye yanıt verdi.

“Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?” ise Topraksoy, “Kardeşlik” dedi.

Topraksoy, “Hem size hem de maliye bakanına sorayım. Malum seçimler yaklaşıyor. Vaatler çokça tartışılıyor. Siz muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Maliye bakanı, kaynak bulunabilir mi?” sorusuna ise, “Bol keseden harcamamak” derken Maliye Bakanı olan çocuk “Aslında bulunabileceğini sanmıyorum” diyerek yanıtladı./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.