Tekin: Kirli siyasetten vazgeçin

Tekin: Kirli siyasetten vazgeçin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, AK Parti’ye kirli siyasetten vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Kirli siyasetten vazgeçin. Bu ülkenin geleceğini çocuklarının geleceğini kendi geleceğinize tahvil etmeye çalışırsanız, tarih hiçbir siyasetçiyi affetmez” dedi.

DİHA'nın haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, son dönemde yaşananları değerlendirdi.

Tekin, kendilerinin barış süreci olarak tanımladıkları bu dönemlerde ciddi bir umut olduğunu ancak gelişen bu süreçte bu umudun kaybolduğunu belirtti. Barışa dair umudun kaybolmasını tehlikeli bir süreç olarak tanımlayan Tekin, “Farklı siyasi düşüncedeki insanların dahi ortak tek cümlesi var. O da, biran önce huzura kavuşmak. Ne yazık ki seçimden sonra neden hangi gerekçelerle bu sürece girildi biz de anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

‘Maalesef komisyon kurulmadı'

Suruç patlamasının ardından parlamentoda bu sorunun çözülmesi için bir araya geldiklerini belirten Tekin, “Parlamentoda bütün siyasi partilerin oluşturduğu bir komisyon olsun. Bunu istememizin nedeni şuydu. Bu coğrafyada 1990'lı yıllarda bu kirli üzücü şeyler yaşandı. İşte bu komisyon kurulsaydı, bu suçları kimler işlemişti? Bu araştırılacaktı ancak bu komisyon maalesef kurulmadı. Biz kendi imkânlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘Sağlıklı hükümet kurulursa barış ortamı yeniden sağlanır'

“Meclis'ten sonuç alamadığımız için Meclis'in yeniden bu konu ile toplanmasının çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum” diyen Tekin, bir an önce sağlıklı bir hükümet kurulması gerektiğini söyledi. Türkiye'de ciddi bir yangın olduğunu ve her gün genç insanların yaşamını kaybettiğini belirten Tekin, “Eğer sağlıklı bir hükümet kurulursa biz de ana muhalefet olarak görevimizi yaparız. Sağlıklı bir hükümet kurulursa inanıyorum ki kısa süre içinde sükûnet ortamı barış ortamı yeniden sağlanır” diye konuştu.

AK Parti'ye çağrı

“Hiçbir insanın burnu kanamasın istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Tekin, son günlerde ailelerin feryatlarının yürekleri dağladığını söyledi. Tekin, AKP'ye atfen, “Ölüm üzerine siyaset kurulamaz. Bundan vazgeçmeliyiz. Bunun mutlaka çaresi var” diye ifade etti. Sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu belirten Tekin, “Siyasetin temel görevi budur. Biz bu konuda göreve hazırız” dedi.

Tekin, Türkiye'de bir huzur ortamı kalmadığını belirterek, insanın yok sayıldığı yerde ekolojinin de yok sayıldığını kaydetti. Türkiye'nin geldiği durumu, Ortadoğu coğrafyasının geldiği duruma benzeten ve AKP'ye seslenen Tekin, “Kirli siyasetten vazgeçin. Bu ülkenin geleceğini çocuklarının geleceğini kendi geleceğinize tahvil etmeye çalışırsanız, tarih hiçbir siyasetçiyi affetmez” dedi./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.