THY: Çin seferleri dört gün sonra başlıyor

THY: Çin seferleri dört gün sonra başlıyor

Korona virüsü nedeniyle Türk Hava Yolları'nın İran'a olan seferleri 10 Mart'a kadar durduruldu. Çin seferleri ise 29 Şubat'ta başlayacak.

A+A-

Türk Hava Yolları (THY), korona virüsü nedeniyle Çin seferlerinin 29 Şubat'a kadar durdurulduğunu, İran'a olan uçuşların ise sadece Tahran'a düzenleneceğini söyledi. İran'a olan seferler 10 Mart'a kadar iptal edildi.

THY'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Ana kara Çin'e düzenlediğimiz seferlerimiz 29 Şubat 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. (İran seferlerimiz) Tahran'a düzenlediğimiz uçuşlarımız hariç bu ülkedeki tüm uçuş noktalarımıza olan seferlerimiz 10 Mart 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, son 14 gün içerisinde Çin ya da İran'ın Kum şehrinde bulunmuş yabancı ülke vatandaşlarının da Türkiye'ye kabul edilmeyeceği bildirilerek, “Seyahatinizi alınan tedbirler doğrultusunda planlamanızı önemle rica ederiz. Uçuşlarınızla ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama menümüzden, uçuş numaranız veya parkurunuzu sorgulayarak ulaşabilirsiniz. Gelişmeleri takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

THY, İran'a düzenlediği bazı uçuşlarını 27 Şubat'a kadar durdurma, Tahran seferlerini ise 2'ye düşürme kararı almıştı.

29 Ocak'ta Çin uçuşlarında görevli THY personellerine maske ve eldiven verileceği duyurulmuş, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesiyle 31 Ocak'ta ise Çin'e gerçekleştirilen seferler durdurulmuştu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada, “Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian uçuşlarımızda bir süredir görülen belirgin talep düşüşü nedeniyle bahse konu noktalara 5 Şubat-29 Şubat tarih aralığına planlı uçuşlarımızda frekans azaltımına gidilecektir” demişti. (Gazete Duvar)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.