Trump ‘namaste selamı’ verdi

Trump ‘namaste selamı’ verdi

ABD Başkanı Donald Trump ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar Beyaz Saray'da bir araya geldi. İki lider korona virüsü tedbiri olarak tokalaşmadı, 'namaste selamı’ verdi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, korona virüsü önlemi olarak el sıkışmak yerine birbirlerine ‘namaste selamı' verdi. Alışılmadık samimiyetiyle bilinen Trump, bu anları “Oldukça tuhaf bir histi” diye anlattı.

Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te bir araya gelen Trump ve Varadkar sorular üzerine nasıl selamlaştıklarını gazetecilere de gösterdi. Trump, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada “Bugün el sıkışmadık, birbirimize baktık ve ‘ne yapacağız' dedik. Oldukça tuhaf bir histi. Bunu (namaste selamı) yaptık” dedi.

Şubat ayı sonunda Hindistan'a yaptığı ilk resmi ziyareti hatırlatan Trump, “Hindistan'dan daha yeni döndüm. Orada da hiç el sıkışmadım. Kolaydı” ifadelerini kullandı. Japonların da bu şekilde selamlaştığını söyleyen Trump, “Onlar çağının ötesinde” yorumunu yaptı. Ancak Trump her ne kadar Hindistan'da mesafeli selamlaştığını söylese de, Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind ve Başbakan Narendra Modi ile bir hayli samimi pozları bulunuyor.

BAŞKANLIK SEÇİM MİTİNGLERİ İPTAL EDİLDİ

Trump, ayrıca salgın nedeniyle başkanlık seçimi kapsamında yapılması planlanan pek çok büyük mitingi iptal ettiklerini de duyurdu. Trump, korona virüsü nedeniyle cuma gecesinden itibaren Avrupa'dan yapılacak tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını, İngiltere'nin bundan muaf tutulduğunu açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.