Türkiye-İran sınır güvenliği toplantısı

Türkiye-İran sınır güvenliği toplantısı

akkari ile Urumiye arasındaki 1. Derece Hudut Sınır Toplantısı, Vali İdris Akbıyık başkanlığında İran’ın Sero şehrinde gerçekleştirildi.

A+A-

Sero Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen 1. Derece Hudut Sınır Toplantısı; iki ülkenin sınır güvenliği, sınırda yapılan ticaretle ilgili sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü. Hakkâri Valisi İdris Akbıyık başkanlığındaki Türk heyeti ile Urumiye Sınır Karakolu Komutanı Albay Ali Alipur başkanlığındaki İran heyeti arasında Sero Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda iki ülkenin sınır güvenliği, sınırda yapılan ticaretle ilgili sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.

Vali İdris Akbıyık, daha sonra Urumiye Sınır Karakolu Komutanı Albay Ali Alipur ve beraberindeki heyetle Urumiye Kapalı Çarşısını gezerek esnafla sohbet etti.

Toplantıya Vali İdris Akbıyık'ın yanı sıra 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 7. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Hasan Koyuncu, 3. Piyade Tümen Komutanlığı Harekât Plan Subayı Piyade Albay Fatih Tosun, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Kocaman ve Esendere Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Koçak katıldı.(İHA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.