Türkiye Suriye’ye kara operasyonuna hazır

Türkiye Suriye’ye kara operasyonuna hazır

Başbakan Davutoğlu, IŞİD’le mücadeleyle ilgili, “Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez” dedi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CNN International kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, “Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'le mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine” ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır.”

‘Hava operasyonu yeterli değil'

“Kara operasyonu da dahil mi?” sorusu üzerine Davutoğlu şu yanıtı verdi:

“Evet, elbette. Aksi takdirde, IŞİD'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, IŞİD'in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz

“Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde IŞİD'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve IŞİD'i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz.”İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.