Türkiye ve Rusya gemilerinin çarpışması son anda engellendi

Türkiye ve Rusya gemilerinin çarpışması son anda engellendi

Ege Denizi’nde Rusya’nın devriye gemisi ile Türkiyeli bir balıkçı gemisinin çarpışmasının son anda engellendiği belirtildi.

A+A-

Rusya'ya ait ‘Smetlivıy' devriye gemisi, Ege Denizi'nde bir Türkiyeli balıkçı gemisi ile çarpışma olasılığı son anda engelledi. Türkiye'nin Moskova'daki askeri ateşesinin olayla ilgili bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığını açıklandı.

Sputnik News'in haberine göre; Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nin kuzeyindeki Limni Adası'ndan 22 kilometre uzaklıkta seyreden ‘Smetlivıy' Rusya askeri devriye gemisi, bir Türkiyeli balıkçı gemisiyle çarpışma ihtimalini son anda engelledi.

Rusya mürettebatının, iki gemi arasında 1 kilometrelik mesafe kaldığını görüp Türkiyeli balıkçı gemisinin telsiz kanalları ve fişeklerle birçok kez uyardığı, ancak uyarılara cevap vermediği belirtildi.

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, çarpışmanın engellenmesi için Rusya askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde silah kullandığı kaydedildi. Türkiyeli balıkçı gemisinin, uyarı ateşinin ardından derhal yön değiştirdiği ve Rusya gemisindeki mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği
belirtildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye'nin askeri ataşesinin olayla ilgili bakanlığa çağrıldığını açıkladı./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.