Vali Çelik Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklama yaptı

Vali Çelik Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklama yaptı

Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik Beldesine bağlı Kerem Zeydan Mahallesi yakınındaki alanda kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Zemin ve etüt çalışmalarının yapıldığı 145 hektar arazi üzerine kurulacak bölgenin bir an önce bitirilmesi hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 yılı içerisinde ihalesi yapılacak olan bölgenin ihale süreci bittikten sonra  alt yapı çalışmalarına başlanacak.

Projenin bitmesiyle beraber İran ve Iraklı iş adamlarının yöneleceği bir sanayi bölgesi olma yolunda ilerleyeceği değerlendirilen  yatırımın bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Organize Sanayinin bölgeye kazandırılmasıyla  İşsizlik sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan vekili Ali Çelik Organize Sanayi Bölgesinin 2023 yılı itibariyle  alt yapı sürecinin başlayacağını söyledi.

Yüksekova ilçesine bağlı Kerem Zeydan mahallesi sınırları içerisinde 145 hektar  alanın hazine tapu tescili yapıldığını ve  yer seçiminin belirlendiğini aktaran Çelik şunları kaydetti:

“Zemin etüt çalışmaları, İmar Planı, Altyapı uygulama projeleri, keşif ve metraj bedelleri hazırlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderildi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım programına alınarak  OSB Altyapı işleri ihale edilerek yapımına başlanılacak. Çevre dostu ve yeşil enerjiden faydalanan karma bir OSB olacak. Bu OSB ile yatırımcıları Hakkari'ye çekmeyi amaçlıyoruz. Bu şekilde işsizlik ve katma değer sağlayacak bir yapı oluşurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.