Vali Çelik: Yüksekova'da 3 bin konteynır ile 10 bin çadır depolanacak

Hakkari ve Yüksekova ilçesinde yaşanabilecek olası bir deprem için 10 bin çadır ile 3 bin konteynır'ın bulunduğu lojistik depo kurulacak.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Geçtiğimiz ay Hakkari ve Yüksekova ilçe merkezinde 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bunun üzerine yer bilimcileri bölgede 7 üzeri bir depremin yaşanabileceği yorumunda bulunmuştu.

HAKKARİ VALİSİ ALİ ÇELİK,” 3 BİNE YAKIN KONTEYNIR VE 10 BİN ÇADIR YÜKSEKOVA’DA DEPOLANACAK”

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Yüksekova'ya gelen Vali Çelik, deprem tedbirlerine yönelik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

“LOJİSTİK DEPO ŞEKLİNDE YÜKSEKOVA’DA DEPOLAYACAĞIZ”

Vali Çelik, "Yaşanan üzücü depremlerden sonra hem İçişleri Bakanımız hem de AFAD yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik, buradaki zemin sağlamlaştırma çalışmalarıyla birlikte, ilk etapta 6 tırda sevkiyatı yapılacak olan 600 çadır olmak üzere toplam 2 bin çadır sevkiyatı gerçekleştirilecektir. Bu sevkiyatlar peyderpey bize ulaşacak, ilk etapta gerekli kurtarma malzemeleriyle birlikte Yüksekova ve Merkez olmak üzere Lojistik depoları oluşturulacak, ihtiyaç duyulacak malzemelerin hepsini bu lojistik depolarımızda muhafaza edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.