Vali Çelik'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Vali Çelik'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik 30 Ağustos Zafer Bayramı dolasıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Vali Çelik, mesajında şu ifadeleri kullandı.

''Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 101. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi ile vatan mührünü vurduğu bu mukaddes topraklar; 851 yıl sonra bu kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922’de son sözünü söylemiş ve Anadolu ebedi yurdumuz olarak tescillenmiştir.

Aziz milletimiz, kahraman ordusuyla tarihimizin şanlı zaferlerine bir yenisini daha eklemiş ve tüm dünyaya tarihi bir bağımsızlık dersi vermiştir.

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan kutlu dirilişimiz, Sakarya Meydan Muharebesi ile şaha kalkmış, Birinci ve İkinci İnönü savaşlarıyla bayraklaşmış, 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’la devleşerek ve 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Meydan Muharebesi ile anıtlaşmıştır. Bu büyük zafer, yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm mazlum milletlere cesaret vermiş, ışık olmuş, yol göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu şanlı zaferi mümkün kılan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.