Valinin azarladığı öğretmen hayatını kaybetti

Valinin azarladığı öğretmen hayatını kaybetti

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlayarak sınıftan kovduğu belirtilen öğretmen Halil Serkan Öz, ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

A+A-

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde, kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu belirtilen matematik öğretmeni  Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen 'Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Yalova'da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' ile Vali Cebiroğlu'nu protesto etti.

Gazipaşa Caddesi'nde dün akşam saatlerinde bir araya gelen Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikalarının Yalova Şubesi üyeleri, “Öğretmene Saygı Yürüyüşü” yaptı.

“Sendikal hakkımız engellenemez”, “Tek tip öğretmen olmayacağız” sloganları atarak yürüyen kalabalık, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Yürüyüş sırasında rahatsızlanan öğretmen Halil Serkan Öz ambulansla Bursa'ya götürülmek istendi. Yolda iki kez kalbi duran Öz, hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti.

Baba Öz: Oğlum öldü, vali huzur içerisinde olsun

Öğretmen Serkan Öz'ün babası Kemal Öz şunları söyledi:

“Ne diyeyim? Oğluma doyamadan gitti. Siz söyleyin O, Yalova Valisi'ne oğlum öldü. Rahat etsin artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu? Rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen öyle söyleyin siz O'na. Benim içim yanıyor, fazla konuşmayacağım, aslan gibi oğlum gitti.

“Bir haftadır üzüntüden kahroldu. Bir haftadır ne yaptığını bilmiyordu çocuk. En son kalpten gitti. Bu vali, artık rahat etsin, huzur içerisinde olsun. Benim oğlumla uğraşacağına gitsin başka şeylerle uğraşsın.

“Allah büyüktür kimsenin yanında kalmaz. Çevresince çok sevilen bir insandı, kimseyi kırmazdı. Matematik öğretmeniydi. Bunu reva görenler utansınlar ne diyeyim? O'ndan Allah şikayetçi olsun, onun cezasını Allah verir. Ben onu Allah'a bırakıyorum. Dostlar bir şey düşünürlerse bilmiyorum. Bizi perişan etti, Allah da onu perişan etsin.”

Halil Serkan Öz, bugün Yalova Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ne olmuştu?

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu geçen hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Yalova Termal Fen Lisesi'nde, Halil Serkan Öz'ün kılık ve kıyafetlerini beğenmediği için öğretmeni azarlayarak sınıftan kovmuştu.

Vali Cebiroğlu, öğretmen Öz'e “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” demiş, okul yöneticilerine de “Siz burada eşekbaşı mısınız? Yönetemiyorsanız istifa edin” ifadelerini kullanmıştı.

Kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettikleri için yönetmeliğe uymadıklarını söyleyen öğretmenlere de seslenen Vali Cebiroğlu, “Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz” dedi./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.