Van'da 2. Kitap Fuarı Tanıtıldı

Van'da 2. Kitap Fuarı Tanıtıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kitapla Barış’ sloganıyla ‘Van 2. Kitap Fuarı’, 22-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi gerçekleştirilecek ‘Kitapla Barış’ adlı kitap fuarının tanıtımı gerçekleş

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

22-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek kitap fuarı 100'ün üzerinde yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek. İmza günleri, söyleşi ve panellerin düzenleneceği fuarda 60'a yakın yazar konuk olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22-30 Nisan tarihleri arasında 'Kitapla Barış' şiarı ile düzenlenecek olan 2. Van Kitap Fuarı için Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edremit'te bulunan bir restorantta gazetecilerle bir araya gelen eş başkanlar Çoban ve Kaya'ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Ertaş ile Van Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler'de eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, 2013 yılında Van Valiliği, Ticaret Odası ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'yle birlikte ilk defa yaptıklarını hatırlatarak, “Maalesef 2 yıl aradan sonra bu sefer Van Büyükşehir Belediyesi olarak kitap fuarını biz düzenliyoruz” dedi. Kaya, yaşamın devam ettiğini, ısrarla mücadeleye devam etmeleri gerektiğini de bu kitap fuarıyla göstermek istediklerini belirtti. Kaya, “Biz de kitap fuarıyla belki bu zihniyete, belki bir şairin burada bir mısrasıyla faşizme karşı bir şeyler söyleyebilir. Bir akademisyenin gelip ‘barış' getirilebilir diye, belki bir sanatçının barışa dair olan özlemini dile getirebilir diye kitap fuarımızı ‘Kitapla Barış' diye isimlendirdik. Bu anlamda kitap fuarını düzenliyoruz. Bizim isteğimiz, bu kitap fuarımızın geleneksel, daha da kapsamlı olmasıdır” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ise, “Barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan ülkemiz için ısrar etmeliyiz. Dolayısıyla çokluk, çoğulculuk demokrasi, hukuk ve halkların haklarıyla birlikte var olmak kazanacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.