Van’da Bugün Neler Yaşandı?

Van’da Bugün Neler Yaşandı?

Van’da bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Genel Başkanı Hatip Dicle’nin de katılımıyla Newroz kutlandı.

A+A-

Van'da bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Genel Başkanı Hatip Dicle'nin de katılımıyla Newroz kutlandı. Valilik tarafından yasaklanan Newroz 14.00'da İki Nisan Kavşağı'nda kutlandı. Newroz'a binlerce kişi katıldı.

Newroz kutlama saati yaklaştığında yüzlerce halk İki Nisan kavşağının yanı sıra Van AVM'nin önünde ve teras katında toplandı. Burada slogan atan grubu polis dağıttı. Dağılanlar İki Nisan Kavşağı'nda tekrar bir araya geldi. Bir süre geçtikten sonra Selahattin Demirtaş ve Hatip Dicle HDP otobüsünde il yöneticileri ve bazı milletvekilleri ile birlikte kavşağa geldi. Demirtaş, burada halka seslenerek Newroz Bayramı'nı kutladı. Bir buçuk saat süren açıklamanın ardından Demirtaş'ın konuşması sona erdi.

Konuşmanın ardından halk olaysız bir şekilde dağılmaya başladı. Dağılma anında zaman zaman slogan atan halkı, polis dağıtmaya başladı. Olayların yaşanmadığı bu günde böylece bitmiş oldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.