VEDAŞ Yüksekova’da yaşanan elektrik kesintilerinin nedenini açıkladı

VEDAŞ Yüksekova’da yaşanan elektrik kesintilerinin nedenini açıkladı

2 haftadır Yüksekova’da sabah saatlerinde belirli mahallelerde yaşanan elektrik kesintilerine VEDAŞ, yetkilileri açıklık getirdi.

A+A-

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2 haftadır sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı mağdur etti.

Vatandaştan gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Van gölü Elektrik Dağıtım A. Ş.VEDAŞ yetkilileri kesintilerin nedenini kuşların elektrik direklerine çarpıp kısa devre yapmasından kaynaklı olduğu belirtti.

Hakkâri genelinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren VEDAŞ arıza birimi mühendisi Hamdi Tetik, şu açıklamalarda bulundu.

Tetik, “ Sabah saatlerinde yaşanan kesintilerin farkındayız. Her gün birimimize yüzlerce ihbar geliyor. Sabah saatlerinde elektrik direklerinin altına bırakılan çöp konteynırlarına beslenmek için gelen kuşlar direklere konarak ya da çarparak kısa devre yapıyor. Bu da kesintilere neden oluyor. Bu kesintilerin yaşanmaması için direklerde izolasyon çalışması yapılması gerekiyor. Çalışmalarımız mahalle mahalle devam ediyor. Fakat tüm direklerde henüz çalışmalar bitmedi. Ayrıca Ekiplerimize ihbar geldiği gibi müdahale ediyor. Genelde vatandaşlar 186 VEDAŞ ihbar hattından ihbar bildirimi yapıyor. Bu ihbarın gelme süresi var oda arızaya müdahale de gecikmelere neden oluyor. Belediye ekiplerine rica ediyoruz, Bizim izolasyon çalışmalarımız bitene kadar direklerin altına çöp konteynırları bırakmayın. Önleyici bakım çalışmalarımızla da hâlihazırda arıza oluşturmayan ama arızaya   sebebiyet verme ihtimali bulunan unsurların onarımını ya da değişimlerini yapmaktayız. Halkımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli iyileştirmek amacıyla sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.