Veliler, öğrencileri sırtlarında taşıyarak okula götürdü

Veliler, öğrencileri sırtlarında taşıyarak okula götürdü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde veliler, öğrencilerini sırtlarında taşıyarak okula götürdü.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM fotoic  videoic

Dün başlayan ve bu günde devam eden sağanak yağmur, ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun yağış nedeniyle birçok mahalle ve köyde su göletleri olurken, birçok vatandaş mağdur oldu.

İlçeye 2 Kilometre uzaklıkta bulunan Yeni Mahalleye bağlı Dilekli küme evlerde (Dilekli Kampı) oluşan su göletleri nedeniyle öğrenciler okula gidemedi. Öğrencilerin okula gidebilmesi için veliler seferber oldu. Öğrencileri sırtına alan veliler, su göletlerini güçlükle aşarak okula varabildi.

Öte yandan yoğun yağış nedeniyle aynı bölgede bulunan ahırları su bastı. Vatandaşlar su basan ahırlarda ki hayvanlarını kucaklayarak su birikintisinin olmadığı alanlara taşıdılar.

“ÇOCUKLARIMIZI SIRTLARIMIZDA OKULLARA GÖTÜRÜYORUZ”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dilekli Muhtarı Selahattin Amaç, “ 22 senedir bu köyde yaşıyoruz, Hiç kimse bize sahip çıkmadı çok mağdur durumdayız, su altında kaldık. Ne yolumuz, ne su kanallarımız var hiçbir şeyimiz yok, çocuklarımızı sırtlarımızda okullara götürüyoruz, bütün hayvanlarımız su altında kaldı. Çok mağduruz devletten yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“HAYVANLARIMIZ AHIRDA SU ALTINDA KALMIŞ”

Çocuğunu sırtında taşıyarak okula götüren Şemsettin Amaç ise, “ Dün akşamdan beri su altında kaldık, çocuklarımızı sırtımızda taşıyarak okula götürüyoruz. Su kanalları yok, çok mağduruz, hayvanlarımız ahırda su altında kalmış” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.