Yarıyıl tatilini kızakla kayarak geçiriyorlar

Yarıyıl tatilini kızakla kayarak geçiriyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki köylerde bulunan öğrenciler, yarıyıl tatilini kızakla kayarak beyaz örtünün tadını çıkarıyorlar.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

Dönem boyunca yoğun ders programından bunalan çocuklar yarıyıl tatilinin gelmesi ile birlikte kızakla ve naylon poşetle kayarak karın ve tatilin keyfini doyasıya çıkarıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bölük köyünde yaşayan çocuklar yarıyıl tatilini kısıtlı imkanlar dahilinde geçirmeye çalışıyor. Çocuklar dönem boyunca yaşadıkları yoğun ders programından birazda olsa uzaklaşmak ve stres atabilmek için köyün yüksek yerlerine çıkıp kızak ve naylon poşetlerle kayarak, tatili en güzel ve eğlenceli şekilde geçirmeye çalışıyorlar.

Soğuk havaya aldırış etmeden karın ve tatilin tadını çıkaran çocuklar “ilk dönem yoğun bir tempoda derslere çalıştık, tatilin gelmesi ile birlikte kızaklarımızı ve naylon poşetlerimizi alıp kayıyoruz. Bu şekilde hem stres atıyoruz hem de tatilin keyfini çıkarıyoruz” şeklinde konuştular.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.