YAŞ toplantıları yarın başlıyor

YAŞ toplantıları yarın başlıyor

Orduda yeni komuta kademesinin belirleneceği YAŞ toplantısı yarın başlıyor. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in görev süresinin dolacağı toplantıda atanacak yeni isimler merak ediliyor.

A+A-

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yarın toplanacak. Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak toplantıya Davutoğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları katılacak.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren konular görüşülecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın görev süresi bu şurayla sona erecek.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın atanmasının beklendiği toplantı çarşamba günü sona erecek./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.