‘’Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” kampanyası düzenlendi

‘’Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” kampanyası düzenlendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, ‘’yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık kampanyası düzenlend.

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen farkındalık kampanyasında Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve beraberindekilerle beraber öğrencilerle birlikte ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Yüksekova İMKB İlköğretim Okulunda önünde bulunan yaya geçidi kırmızı renge boyandı.


Yapılan etkinliğe, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Bozkurt, Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyzi Yıldırım,  Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Polis, jandarma ekipleri, Öğrenci ve Öğretmenler katıldı.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, ‘’Yüksekova’mızın Yeni mahallesindeyiz, şimdi burada birim amirlerimizle, arkadaşlarımızla, muhtarımızla beraber bir yaya geçidindeyiz. Okullar bölgesi burası, okullarımızın, öğrencilerimizin kullanmış olduğu yaya geçidi. İçişleri Bakanlığımızın son derece önem verdiği bir konu var. Trafikte can güvenliği, Can güvenliğini dikkate alırken de yayaların can güveliği de son derece önem arz etmekte. Bu anlamda Bakanlığımızın projeleri kapsamında, yayaların güvenliği kapsamında bizde burada çocuklarımızla beraber biraz önce yaya geçidini kırmızıya boyadık. İlçe protokolümüzle mesai arkadaşlarımız ile beraber. Bakanlığımızın bu konuyla alakalı yapmış olduğu farklı projeler, farklı etkinlikler değişik tarihlerde oluyor ama bugün itibariyle tüm Türkiye’de, tüm 81 il Valimizin tüm ilçe Kaymakamlarımızın katılımı ile bir farkındalık gerçekleştirmeye çalışıldı. Bu kapsamda bizde yaya geçimizi kırmızıya boyadık. “Yayalara Öncelik duruşu hayata saygı duruşu” bu projemizin bugün ki etkinliğimizin ana teması, ana sloganı bu. Bizler bunu yeterince anlatabilirsek, yeterince Araç sahiplerimize, şoförlerimize ifade edebilir örnek olur farkındalık yaratabilirsek, biz inanıyor ki araç kullanan tüm şoförlerimiz trafikte çok daha dikkatli olacaktır. Özellikle trafik ışıklarında, yaya geçitlerinde daha dikkatli olacaklardır. Tüm yaya geçitlerimizi İlçe Belediyesi olarak tamamını kırmızıya boyuyoruz. Eksik olan, silik olan boyalarını da tamamlıyoruz görünür hale getiriyoruz. Ama biz bu çalışmayı yaptıktan sonra ifade etmiş olduğum gibi, Araç şoförlerimizin önceliği yayalara vermelerini bekliyoruz’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.