YDG-H: Hem olay anında hem de sonrasında ateş açmadık

YDG-H: Hem olay anında hem de sonrasında ateş açmadık

YDG-H, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, hem olay anında hem de sonrasında soruşturmaya gelen savcılara karşı herhangi bir ateş açılmadığını kaydetti.

A+A-

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; YDG-H, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi sırasında video kayıtlarında kaçarken görülen iki kişinin üyeleri olduğunu bildirdi.

Açıklamada, hem olay anında hem de sonrasında soruşturmaya gelen savcılara karşı herhangi bir ateş açılmadığı kaydedildi.

“Tahir Elçi'nin katledildiği sırada karşı taraftan da Sur'da bulunan diğer YDG-H üyeleri tarafından da karşı bir müdahalenin olmadığı bilinmektedir,” denilen YDG-H açıklamasında, ‘karşılıklı bir silahlı çatışma algısı yaratılmak istendiği' kaydedildi.

Açıklamada, olay yerini incelemek ve delilleri toplamak için alana gelen savcıların alana girişinde de benzer bir durumun olduğu ifade edilerek, “Ne güçlerimiz ne de Suriçi halkının burada savcıları engellemeye dönük hiçbir müdahalesi olmamıştır,” denildi.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.