Yemen’deki çatışmalarda yaralananların yüzde 75’i sivil

Yemen’deki çatışmalarda yaralananların yüzde 75’i sivil

Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap Koalisyon güçlerinin yoğun saldırısı altındaki Yemen’de insani durum her geçen gün ağırlaşıyor. Konuyu görüşmek için toplanacak olan BM, çatışmalara, “İnsani ara” verilmesini istedi.

A+A-

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap Koalisyon güçlerinin yoğun saldırısı altındaki Yemen'de insani durum her geçen gün ağırlaşıyor. Konuyu görüşmek için toplanacak olan BM, çatışmalara, “İnsani ara” verilmesini istedi.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği askeri kampanya ile birlikte Yemen'e 26 Mart'ta başlayan saldırılar devam ediyor. Husilerin Aden kentine girmesi ile birlikte başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 185 kişi ölürken, 1282 kişi de yaralandı. Yemen Savunma Bakanı El Kadir Lasuar, yaralıların ve ölenlerin yüzde 75'i sivil olduğunu söyledi.

Savunma Bakanı uluslararası örgütlere ve Körfez ülkelerine, Aden hastanesine acil yardım yapılması çağrısında da bulundu.

“İlaç stokları bitti, hastaneler yaralılara müdahale edemiyor” dedi.

BM ve insani yardım örgütleri ise, Yemen'deki çatışmalarda mağdur olan sivillerin durumundan endişeli. BM Güvenlik Konseyi bugün bir araya gelerek Rusya'nın çatışmalara “insani sebeplerden dolayı ara verilmesi” önerisini görüşecek./ANF

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.