Yeşil Sol İlk Mitingini Hakkari'de yaptı

Yeşil Sol İlk Mitingini Hakkari'de yaptı

Yeşil Sol'un 14 Mayıs seçimleri programı kapsamında Hakkari'de startını verdiği miting başladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve eski Dönem Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın eşinin katıldığı miting büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

A+A-

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ilk mitingi bugün Hakkari Otagar'ında gerçekleştirdi.

Vatandaşların yöresel kıyafetleriyle alana geldiği alanın tamamı Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslendi.

Yağmurun devam ettiği kentte, miting saatinde alanı tamamen doldu.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski Dönem Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Hakkari Milletvekili Sait Dede, eski Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yeşil Sol Hakkari Milletvekili Adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez yoğun ilgi nedeniyle miting alanına girmekte güçlük çekti. 

Mitin alanına giren Buldan ve beraberindekiler alkışlar eşliğinde sahneye çıtı. 

Hakkarililerin büyük ilgi ile dinlediği Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verildi: “Biz Colemêrg’te rekor oy bekliyoruz. Önce bu iktidarı göndereceğiz sonra yaralarımızı saracağız. Yapacağım şey; Kürt sorununu meclis çatısı altında çözmek için çabalayacağız. Bu nedenle Yeşil Sol Parti’nin en güçlü biçimde mecliste yer alması gerekiyor. 7 Haziran seçimlerini aşan ulusal birlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Dönem koltuk mevki peşinde koşmak değil. Tüm halkımızı adaylarımız etrafından kenetlenmeye çağırıyorum. Gelin Yeşil Sol Parti için çalışın. Size yakışan budur” ifadelerini kullanıldı. 

Konuşması alkış ve zılgıtlar ile kesilen Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden okunan son mesajının bu olacağını seçim sonrasında Eski Eşgenel Başkan Demirtaş'ın bizzat Hakkari'ye gelip halka hitap edeceğini söyledi. 

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise “Bu seçim ve sizin duruşunuz öyle görünüyor ki iktidarın fermanını buradan yazacağız. Diyorlardı ki, Kürtlerin takati kalmadı, işte halkımız, işte gençlerimiz, işte annelerimiz. Bu seçim haysiyet seçimidir. Halkımız kararını vermiştir. Bugün Kürtler yalnız değil, ittifak ve müttefikleriyle çok önemli bir yol alıyor. Biz dostlarımızla büyük başaracağız” diye konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol parti olarak Hakkari halkından rekor oy alacaklarını belirterek, “Hakkari 3 sıfır yapacak bundan hiç bir kuşkumuz yok. Buraya gelirken arkadaşlarım bana keşke Hakkari vekil sayısı 4 olsaydı diyorlardı, 4 olsaydı dördünü de çıkarırdık diyorlardı. Şimdi hedefimiz 3, sıfır; yani demokrasi 3, faşizm sıfır. Bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu artık hepimiz biliyoruz kürde düşmanlığı hiçbir zaman saklamadılar. Kürt halkına düşmanlık yapmayı gözler önüne sermekten geri durmadılar. Kürt halkının dilini, kimliğini, değerlerini, iradesini her zaman için hiçe saydılar. Sizin saydığınız, sizin seçtiğiniz belediye eş başkanlarını görevden alırken, onların yerlerin kayyımları atarken, Hakkari halkının iradesini hiçe saydılar” dedi.  

Halkın seçimlerde iktidara gereken cevabı vereceğini belirten Buldan, “Halkımız her seçimde, yerel seçimlerde de genel seçimlerde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendisine yakışanı yapacak, kendi iradesine bir kez daha sahip çıkacaktır. Kürtler her dönem kendisine zalimlik yapanlara, kendisini inkar edenlere, zulüm uygulayanlara her zaman için bir ders vermiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da partilerine yönelik eleştirilerine yanıt veren Buldan, “Şimdi Tayyip Erdoğan geçenlerde Diyarbakır’a gitti. Belki kandırabileceğim bir kaç Kürt bulabilirim dedi ama umduğunu bulamadı. Diyarbakır'da yine bize parmak salladı, hakaret etti. Bütün saldırılarını Diyarbakır’dan yaptı. Ne dedi? ‘Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, bu ülkede Kürt sorunun çözümünü biz gerçekleştirdik’ dedi. Peki Kürt sorununu çözdüyseniz, bugün Kürtlerin dilini neden yasaklıyorsunuz. Kürtlerin iradesini neden cezaevine atıyorsunuz. Kürtlerin iradesinin yerine neden kayyım atıyorsunuz. Kürt halkına siyaset alanını dar etmeye çalışıyorsunuz. Kürt halkının oy verdiği partisine kapatma davası açtınız. Kürt sorunun çözümünün ve gelecekte çözüleceğinin teminatı sizlersiniz, halkımız, Yeşil Sol Parti’dir” diye konuştu. 

Hakkari Milletvekili adaylarını sahneye çıkartıp tanıtan Buldan halktan vekil adaylarını rekor oyla meclise taşımaları çağrısı yaptı. 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın da Hakkari'de tarihi bir miting gerçekleştirdiklerini belirterek mitinge katılan herkese teşekkür etti.

Yeşil Sol'un Hakkari Mitingi yoğun yağışa rağmen, Azad Bedran'ın verdiği konser ile geç saatlere kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.