Yeşil Sol Parti, HEDEP mi oluyor?

Yeşil Sol Parti, HEDEP mi oluyor?

Kapatma davası nedeniyle HDP'de yeni süreç başladı. Şimdi Yeşil Sol Parti'de dönüşüm başlayacak. Hem parti yöneticileri hem de partinin ismi değişecek.

A+A-

Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süren  HDP'de olağanüstü kongrenin ardından tasfiye süreci sürüyor. HDP çatısı altında kalan son iki vekil de Yeşil sol Parti'ye geçti. HDP'nin Meclis'te temsilcisi kalmadı. Şimdi HDP ve Yeşil Sol Parti'nin tam anlamıyla birleşmesi süreci işletiliyor. Hafta sonu ve hafta başında yapılacak toplantılar takvimi belirleyecek. Yeşil Sol Parti tüzüğünde değişiklik yapılacak.

Ve o süreçte Yeşil Sol Parti'ye yeni isim verilecek.

Birgün gazetesinin haberine göre; Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP ismini geri alma düşüncesi önerildi. Fakat Siyasi Partiler Kanunu’na göre kapatılan partilerin isimlerinin alınamaması gerekçesiyle bundan vazgeçildi. Yeni ismin HADEP yerine HEDEP yani Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olabileceği ifade edildi.

Yeni isimli partinin yeni eş genel başkanları da yapılacak toplantılarda konuşulacak. Eş genel başkanlar için daha önce alınan "bir tanınmış isim bir de genç isim" formülü uygulanacak. Ahmet Türk, Tuncer Bakırhan, Meral Danış Beştaş, Ebru Günay gibi isimler eş genel başkanlık için konuşuluyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.