Yeşil Sol Parti Yüksekova'da seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti Yüksekova'da seçim bürosu açtı

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari İl Örgütü, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışını yaptı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde ki Çobanoğlu Plazada bulunan seçim bürosu açılışına Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca, Sait Dede, HDP 26’ncı dönem Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Yüksekova'da katıldı.

Açılış öncesi seçim bürosunun bulunduğu ilçenin çarşı merkezi Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Yapılan açılış öncesi Yeşil Sol Parti Hakkari adayı Onur Düşünmez ve HDP’li heyet, şehir merkezinde karşılandı. Karşılama ardından kitle burada seçim şarkıları eşliğinde halaya durdu. 

1-009.jpg

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede açılışta yaptığı konuşmada "Gever yapılan her haksızlığa, yapılan her hukuksuzluğa karşı bugüne kadar hep dik durdu, boyun eğmedi. Bugün de bu meydanda bunu bir daha gösterdi" dedi.

HDP'li Feleknas Uca ise, "Bu seçim özgürlük ve demokrasinin kazanacağı bir seçim olacak. Bizi yok etmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap oldunuz. Ne olursa olsun özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. İşte halkımız burada buna en iyi cevabı veriyor. Bu yürüyüşümüz özgürlük ve demokrasinin yolu açacaktır” dedi. 

2-008.jpg

Yeşil Sol Parti'nin Muş Milletvekili adayı olan Sezai Temelli ise, “Bu faşist ve ceberrut anlayışa son vermek için geliyoruz. Bu iktidar birkaç yıl önce bir masa devirdi. O masa aslında barışın, özgürlüğün, demokratik çözümün, Kürt halkının, Ortadoğu halklarının umut masasıydı. Türkiye ve Ortadoğu halklarının umudu olan Sayın Öcalan’ın masasını devirdiler. Biz o masayı 14 Mayıs’ta yine ayaklarının üzerine koyacağız ve çözümü aramaya devam edeceğiz. Masa devrildi ve 8 yıl boyunca bu ülkede adaletsizlikte her türlü zulüm yaşandı. Tüm siyasetçilerimiz cezaevinde. Ülkenin tüm kaynaklarını savaşa ayırdılar. Bu halkın sofrasından çalıp savaşa yatırdılar” şeklinde konuştu. Programın ardından ilçede kısa süreli gerginlik yaşandı.

3-009.jpg

4-008.jpg

5-006.jpg

6-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.