Yıldırım’dan Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili açıklama

Yıldırım’dan Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyla ilgili açıklama

Atatrük Havalimanı’nda saldırıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Saldırının IŞİD’i işaret ettiğini belirten Yıldırım, “Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sür

A+A-

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan güvenlik zirvesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'na giden Başbakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi ve rakam vermeden çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Yıldırım, “Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir” dedi.

Yıldırım'ın Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin açıklaması şöyle:

“Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir.

“Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir.

“Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında bir ve beraberlik içinde dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.

“Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştirildiğini işaret etmektedir. Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekle beraber, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

“Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.