Yıldız: Kesintilere ilişkin net bir veri yok

Yıldız: Kesintilere ilişkin net bir veri yok

Yaşana elektrik kesintilerine ilişkin konuşan Bakan Yıldız, “Siber saldırı ihtimal haricinde değildir, ancak şu anda elimizde net bir veri de mevcut değildir” dedi.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olarak yaşanan Nükleer Santral, elektrik kesintilerine ilişkin konuştu.

Yıldız,  “Siber saldırı ihtimal haricinde değildir, ancak şu anda elimizde net bir veri de mevcut değildir. Araştırılıyor, tamamen teknik bir gerekçeyle de olabilir. Onunla alakalı sebepleri ayrıca kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bakan Yıldız'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Olaya teşhisimizi koyduk, vakayı okuduk. Bunun 2-3 yolla tetiklenebileceğine kanaat getirdik. Bize soruluyor, ‘bu bir siber saldırı mıdır?' siber saldırı ihtimal dışında değildir ama ‘siber saldırı' dememiz için de elimizde yeterli done yok. Biz bir ucuzculuğa, kolaycılığa kaçma niyetinde değiliz.

“‘Ben yapmadım, o yaptı' gibi bir yapımız yok. Siber saldırı ihtimal haricinde değildir, ancak şu anda elimizde net bir veri de mevcut değildir. Araştırılıyor, tamamen teknik bir gerekçeyle de olabilir. Onunla alakalı sebepleri ayrıca kamuoyuyla paylaşacağız.

“Vatandaşımızda ‘ilerde bu tür şeyler olabilir mi tekrarlanabilir mi' kaygısı, endişesi var. Bu tür noktalara düşmemek açısından çok daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Nükleer Santral

“Nükleer güç santraliyle alakalı siyasi ve teknik kararlarımız mevcut. Bununla alakalı anlaşmalarımız mevcut. Bazı ülkeler gibi git gellere de sahip değiliz, son derece kararlıyız.

“Hazine garantisi olmaksızın yaklaşık 100 milyar liralık bir anlaşma yapılmasının Türkiye'deki siyasi istikrara duyulan güvenin ve o güvenin sürdürülebilir oluşuna olan inancın önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz.”

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Muğla, Denizli, Antalya, Çanakkale, Bursa, Konya, Diyarbakır, Manisa, Bitlis gibi pek çok kentte 2 Nisan 2015 tarihinde aynı anda elektrik kesintisi yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.