Yolsuzluk protestolarını takip eden gazeteciye soruşturma

Yolsuzluk protestolarını takip eden gazeteciye soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 17 Aralık yolsuzluklarını protesto eden grubun haberini takip eden Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Eda Aktaş’a “Eylemlere katıldığı” iddiasıyla soruşturma açıldı.

A+A-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir'de 17 Aralık yolsuzluklarını protesto etmek için 26 Şubat 2014'te eylem yapan grupların haberlerini takip eden Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Eda Aktaş hakkında “Eylemlere katıldığı” iddiasıyla soruşturma açtı.

Söz konusu eylemler nedeniyle, 40'a yakın kişi de “2911 sayılı kanuna muhalefet, kamu malına zarar verme, mala zarar verme ve görevli memura mukavemet” ile suçlanıyor.

Hakkında soruşturma açılan Aktaş, bu tür soruşturmalarla gazetecilerin baskı altına alınmak istendiğini belirterek, “Orada haber takibi yaptığım belli olmasına rağmen hiçbir dayanak ve delil olmadan hakkımda soruşturma açılıyor. İfademde de olay günü haber takibi için orada olduğumu söyledim. Suçlamaları reddettim. Tamamen haber yapmamızı engellemeye dönük soruşturmalar bunlar. Biz her şeye rağmen gerçekleri yansıtmaya devam edeceğiz” dedi./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.