YPG: Fırat'ın batısında savaşmıyoruz

YPG: Fırat'ın batısında savaşmıyoruz

‘YPG’nin Minbic’e askeri takviye yaptığı’ iddiası, YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl tarafından yalanlandı. Xelîl ayrıca, YPG’nin Fırat’ın batısındaki çatışmalara katılmadığını da belirtti.

A+A-

‘YPG'nin Minbic'e askeri takviye yaptığı' iddiası, YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl tarafından yalanlandı. Xelîl ayrıca, YPG'nin Fırat'ın batısındaki çatışmalara katılmadığını da belirtti.

YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl, Reuters'a yaptığı açıklamada, “Minbic'e yönelik yapılan hiçbir askeri takviye yok. Türkiye'nin Fırat'ın batısında YPG ile savaştıkları iddiası kesinlikle doğru değil. Bu iddialar, Suriye topraklarını işgalini genişletmek amacıyla uydurulan desteksiz bahaneler” dedi.

Sabah saatlerinde Reuters haber ajansının bölgedeki güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde 'YPG/PYD'nin Menbic'e silah, araç, malzeme ve personel takviyesi yaptığı' belirtilmişti.

İddiaları reddeden Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu Basın Temsilcisi İbrahim İbrahim ise Reuters'a yaptığı açıklamada "Takviye yapılıyor ancak YPG tarafından değil. YPG Fırat'ın doğusunda" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders'le yaptığı ortak basın toplantısıda "YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği hem de kendilerinin açıkladığı gibi, öncelikle bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekiyor, geçmediği takdirde hedef olacaktır" demişti./basnews

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.