YPG: Kobanê’de 80 çete üyesi öldürüldü

YPG: Kobanê’de 80 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Kobanê merkezinde 60 çete üyesi öldürüldüğünü, Şexler a Jorin köyüne sızan çete grubu ile YPG /YPJ güçleri arasında başlayan çatışmaların devam ettiğini kaydetti. YPG Basın Merkezi, burada 20 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

A+A-

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'de sivillere yönelik önceki gün düzenlediği saldırı ardından YPG / YPJ güçlerinin başlattığı operasyonların devam ettiğini belirtti. Kent merkezinde 60 çete üyesi öldürüldüğünü belirten YPG Basın Merkezi Şexler a Jorin köyüne sızan çete grubu ile YPG /YPJ güçleri arasında başlayan çatışmaların devam ettiğini kaydetti. YPG Basın Merkezi, burada 20 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kobanê'de DAİŞ çetelerinin sivillere yönelik düzenlediği saldırı ardından YPG / YPJ güçlerinin başlattığı operasyonun sürdüğünü belirtti. Kent merkezine sızan ve 4 ayrı noktada sıkıştırılan çetelere yönelik operasyonların devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi'nin açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin operasyonları, kent merkezine sızan ve 4 ayrı noktada sıkıştırılan çetelere yönelik devam etmiştir. Dün gece bu yerlerden 3'ü güçlerimiz tarafından çetelerden temizlenmiştir. Bugün sabah saatlerinde çetelerin sıkıştırıldığı Miştenur Hastanesi'nde de güçlerimiz hakimiyet sağlamıştır.

Bu operasyonlarda, Kobanê kent merkezine sızan 60 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 1 çete üyesini silah ve teçhizatıyla birlikte sağ olarak ele geçirmiştir.

Dün sabah Şexler a Jorin köyüne sızan çete grubuyla güçlerimiz arasındaki başlayan çatışmalar devam etmektedir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda, güçlerimiz 20 çeteyi ölü olarak ele geçirmiştir.

Kobanê'nin güney ve güneybatısında ise dün gece çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Sina, Geydadê köyleriyle Mecbeleya Gazê mıntıkasında yaşanan çatışmalar halen yer yer devam etmektedir.

Katliam gerçekleştirmek amacıyla Kobanê kente merkezi ve kırsalına sızan çetelerle yaşanan çatışmalarda büyük bir fedakarlık ve cesaretle çarpışan 6 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”ANF

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.