Yüksekdağ: Böldüğünüz her parçamız yine özgürlük diyecek

Yüksekdağ: Böldüğünüz her parçamız yine özgürlük diyecek

Ankara katliamında yaralananları ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, siyaseti ve yaşamı savaşla zehirlediklerini ve savaşın karşısında halkların panzehirinin barış olduğunu belirtti.

A+A-

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Mersin'den Ankara'ya giden ve katliamda yaralanan yurttaşları evinde ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yüksekdağ, bu kadar hakikat ve insanlık değerlerini yerle bir etmiş bir siyaset ile karşı karşıya olduklarını, siyasi iktidarın temsilcileri tarafından zehirli bir dil kullanmakla itham edildiklerini belirti.


HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Ankara katliamında yaralanan HDP Akdeniz İlçe Eşbaşkanı, Leyla Özmen, Gule Bakırhan ve Esma Oğuz'u evlerinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından HDP Akdeniz İlçe Örgütü binasına geçen Yüksekdağ, katliamda hafif yaralanan yurttaşlarla bir araya geldi.

Sonrasında Toroslar ilçesinde bulunan Merkezi Seçim İrtibat Bürosu'na geçen Yüksekdağ, yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Burada konuşan Yüksekdağ, Türkiye'nin dört bir yanına cenazelerin gittiğini ve Türkiye halkları üzerine ölüm sessizliği çöktüğünü belirterek, karanlığın barış ile dağıtılabileceğini söyledi.

'Kurbanı cellat ilan edecek kadar saygısızlık içindeler'

Yüksekdağ, "Bu süreçte yüzlerce canımızı yitirdik ve kadınlarımız, gençlerimizin bu savaş siyasetine kurbanı edilmesine, Ankara'nın göbeğinde bombaların patlamasından bizleri sorumlu tutuyorlar. Karşımızda bu kadar kirlenmiş bu kadar hakikat ve insanlık değerlerini yerle bir etmiş bir siyaset var" şeklinde konuştu.

'Siyaseti ve yaşamı savaşla zehirlediniz'

Başkan Davutoğlu'nun "Suruç katliamının faillerinin yakaladık ve adalete teslim ettik" sözlerine değinen Yüksekdağ, "Yakaladık" dedikleri kişinin canlı bomba olduğunu hatırlattı.

"Siz bu siyaseti ve yaşamı savaşla zehirlediniz" diyen Yüksekdağ, savaşın karşısında halkların panzehirinin barış olduğunu söyledi. Barış için direndiklerini vurgulayan Yüksekdağ, Ankara'ya giden on binlerin tek suçunun da barış olduğunu kaydetti. 

Yüksekdağ, savaşın karşısına tek gücü birlik ve beraberliği olanların birliğini parçalamaya çalıştıklarını ancak bu gücün parçalanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

'Kimse bize öfkemizin hesabını soramaz'

Öfkelerinin de acılarının da büyük olduğunu ve kimsenin kendilerine bu öfkenin hesabını soramayacağını belirten Yüksekdağ, ana akım medyayı "HDP'ye sansür getiren ana akım medya bu ölümlerin sorumlusunun bulmak istiyorsa bütün basın merkezleri, devletin ilgili birimleri ve merkezi gitsinler barış şehitlerinin cenazelerine baksın, eğer yüzleri tutuyorlarsa gitsinler o annelerin feryadına kulak versinler" dedi.

'Bin parçaya bölseniz de yine barış diyeceğiz'

DAİŞ çetelerinin bugün bu katliamları gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Kimse bu halkı aptal yerine koymasın. Bizler halkımızın ulaştığı bilinç düzeyinin bu savaş ve katliam düzeninin yargılayacak ve değiştirecek güçte olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte onlar bu güçten korkuyorlar. Bu gücü dağıtmaya ve bölmeye çalıştılar. İşte bunun için evlatlarımızı paramparça ettiler. Bizi bin barçaya bölseniz yine birleşeceğiz her parçamız yine özgürlük yine barış diyecek." 

'Yeni bir sürecin kapıları aralandığı bir süreçte bombalar patlatıldı'

KCK'nin eylemsizlik ateşkes ilan ettiği gün bu katliamın gerçekleştirildiğini söyleyen Yüksekdağ, "Hani silahların susmasını istiyorlardı neden bu katliamın gerçekleştirilmesinin önüne geçmediler" diye sordu. 

Yüksekdağ, şunları aktardı: "Bizler kazandıkça onlar kaybedecek, bizler büyüdükçe onlar tarihin çöplüğüne gidecekler. Bizler yaralarımızı sararak, acılarımızı paylaşarak, dik durarak ve direnerek bu karanlık günlerden geçeceğiz ve aydınlık günlere çıkacağız."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.