Yüksekdağ: İnsanlıktan nasibini almayan DAİŞ'i Türkiye destekliyor

Yüksekdağ: İnsanlıktan nasibini almayan DAİŞ'i Türkiye destekliyor

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, DAİŞ katliamına sert tepki göstererek, DAİŞ'in Türkiye tarafından desteklendiğini belirtti.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, DAİŞ katliamına sert tepki göstererek, DAİŞ'in Türkiye tarafından desteklendiğini belirtti. Kürtlerin başarısının hazmedilmediği ve saldırılara başvurulduğunu vurgulayan Yüksekdağ, gönüllü sağlık personellerini ve kan verecek durumda olanları o bölgeye giderek destek vermeye çağırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

' DAİŞ'İ TÜRKİYE DESTEKLİYOR; MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR'

Yüksekdağ, saldırıyı "insanlık dışı" olarak nitelendirerek, "Sahur saatlerinde insanlar ibadet ederken, İslam adına hareket ettiğini belirten din ve insanlık düşmanı barbar bir çete tarafından Müslümanlar katledildi. Bu çete asla Müslümanlıktan, dinden; bunları bir yana bırakalım insanlıktan nasibini almamıştır" dedi. Hasekê ve Kobanê'de katliam gerçekleştiren DAİŞ çetelerinin süreç boyunca Türkiye tarafından desteklendiğini vurgulayan Yüksekdağ, "Bugün 50 insanı katleden bu çete, Türkiye tarafından destekleniyor, sahipleniliyor. Sadece lojistik olarak değil aynı zamanda operasyonel olarak da destekleniyor" dedi. 

HDP'nin Türkiye'de, YPG'nin Rojava'da elde ettiği başarılara da dikkat çekerek, katliamı bir "intikam" hareketi olarak değerlendiren Yüksekdağ, DAİŞ'in son dönemde YPG/YPJ karşısında aldığı yenilgiyi hazmedemediği için böyle bir katliama giriştiğini vurguladı. 

Yüksekdağ, şunları belirtti: "Türkiye'de YPG ve YPJ'nin bu başarısından rahatsız oldu. Hükümet, YPG ve YPJ'nin IŞİD çetelerini temizleyerek oluşturduğu koridora karşı rahatsızlığını söylemleri ve agresif tavrı ile ortaya koydu. IŞİD ile aylarca komşu olmaktan rahatsız olmayan, Kobanê'ye yönelik saldırılar geliştiğinde 'düştü düşecek' diyerek gün ve saat sayan hükümet IŞİD YPG tarafından o bölgelerden temizlenince rahatsız oldu. Bu bile katliamın kim tarafından desteklediğini gösteren bir kanıttır. Başkaca bir şeyle kanıtlamaya gerek yok. Şimdiye kadar IŞİD'in desteklenildiğine dair çok sayıda kanıt, belge ortaya çıktı. Biz artık iddiamızı kanıtlamak zorunda değiliz." 

'TÜRKİYE'DEN SIZDILAR'

Yüksekdağ, hükümete de, "Bu katliam eğer sizin desteğinizle yapılmadıysa, bunu kanıtlayın, ispatlayın" diye seslenerek, "Aksine bizim bugüne kadar savunduğumuz iddialar geçerlidir" dedi. İki bombalı aracın Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir noktada saldırı gerçekleştirmesinin de, saldırının Türkiye tarafından sızan unsurlarca yapılmış olmasının daha büyük bir ihtimal olduğunu söyledi. Yüksekdağ, Türkiye sınırında Rojava'ya yönelik bir güvenlik sorunu olduğunun altını çizerek, insanların bu yüzden aylarca sınır hattında nöbet tuttuğunu hatırlattı ve o hatta devletin DAİŞ ile ortak çalıştığını kaydetti. "Doğal sınır sorununa karşı aylarca o bölgede nöbet tuttuk bugün yine nöbet tutarız" diyen Yüksekdağ, "Türkiye'de HDP'nin Rojava'da YPG'nin başarısına tahammül edemeyenler artık bu duruma alışmak zorundasınız. Rojava'da da burada da bir adım geri atmayacağız. Türkiye halkları değişim koridoruna girmiştir" diye belirtti. Yüksekdağ, Kürt halkına ve dostlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, "Bu acı ve yas hiç bir zaman bizi güçsüz düşürmedi" dedi. Yüksekdağ, bütün Türkiye halkını Rojava ile dayanışmaya çağırdı. 

Soruları da yanıtlayan Yüksekdağ, Türkiye'nin DAİŞ'i desteklediğini ve rahatlıkla sınırdan geçtiğine dair onlarca kanıt ile görüntü olduğunu bir kez daha dile getirerek, Türkiye'yi de iddialarını kanıtlamaya çağırdı. 

DESTEK ÇAĞRISI

Yüksekdağ bir başka soruyu yanıtlarken de, Rojava'da 50 kişinin katledildiği bilgisini aldığını ancak bu bilginin teyit edilmeye muhtaç olduğunu söyledi. Ayrıca Rojava'dan Suruç'a getirilen yaralıların durumuna da dikkat çeken Yüksekdağ, gönüllü sağlık personellerini ve kan verecek durumda olanları o bölgeye giderek destek vermeye çağırdı. Yüksekdağ, insanların bir kez daha sınıra gitmesini de isteyerek, yeni bir sivil inisiyatifin oraya gitmesine öncülük edeceklerini söyledi./ANF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.