Yüksekdağ: Seçimlerde barajları yıkacağız

Yüksekdağ: Seçimlerde barajları yıkacağız

HDP,milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Türkiye’yi barış temelinde bir araya getirecek gücü HDP siyasi çizgisinde ve böyle bir aday listesinde görebilirsiniz” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'da İnşaat Mühendisleri Odası'nda HDP milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu.

Yüksekdağ, HDP'nin “tekçiliğe, diktatöryaya karşı barışın ve kardeşliğin” listesini oluşturduğunu belirterek, “Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir, bu nehre hiçbir baraj ve kelepçe engel olamaz” dedi.

Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“HDP'nin bugün tanıtacağı adaylar bütün Türkiye'nin büyüttüğü umududur. HDP adaylarını mücadele meydanlarında Türkiye halkları çok iyi tanıyor. Bu listede işçiler, emekçiler, özgürlük bilincini işleyen akademisyenler var, mücadele sözü veren kadınlar var, eğitim hakkı için mücadele eden öğrenciler ve eğitmenler var, emeği görülmeyen kadınlar ve kız kardeşlerimiz var.

“Bu adaylar içerisinde esnafı, köylüsü ile hakça eşitlik isteyen kadınlar ve erkekler var. Yaşam alanlarını sömürü ve yağmaya teslim etmeyenler var. Bu adaylar arasında bizim haklılığımız ve gücümüz var.”Sizin aklınız dün de ermiyordu bugün de anlayamayacaksınız. Bundan sonra, nasıl bu farklı ve zengin tabloyu ortaya çıkardıysak bütün Türkiye'yi bu tabloya dönüştüreceğiz.

“Onları bir araya getiren gücü bu siyasi iktidar anlayamaz. İşte bir asker yakını ile gerilla yakınını bir liste de bir araya getiren güç HDP'nin barış gücü ve mücadelesidir. Bütün Türkiye'yi barış temelinde bir araya getirecek gücü HDP siyasi çizgisinde ve böyle bir aday listesinde görebilirsiniz.

“Bizler tek bir ağızdan çıkan diktatöryal sözleri değil hepimizin söylediği barış şarkılarını dinleyeceğiz. Bu liste ile bizler değişime karşı direnen siyaseti alaşağı edeceğiz. Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir ve bu nehri hiç bir baraj kelepçeleyemez. Bizler 2015 seçimlerinde nehirlerimizin üzerindeki bütün barajları yıkacağız ve kelepçeleri kıracağız.

“Şüphesiz ki en iyisini yapamadık şüphesizki eksiklerimiz var, ama bugün bu coşku ile şunu ifade ediyoruz. Eksiklerimiz ne olursa olsun biz fazlamızla yola devam edeceğiz. HDP'nin güçlü dalına sımsıkı sarılarak yolumuza devam edeceğiz. Bu sürece emeği geçen bütün yoldaşlarımızı destek vermeye çağırıyorum. Bizleri halkları iktidara taşıyacak kapıyı aralayacağız.”/İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.