Yüksekdağ: Silvan’da yaylım ateşine tutulduk

Yüksekdağ: Silvan’da yaylım ateşine tutulduk

Silvan’da yasağın sürdüğü mahallelere giren, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP’li vekiller ile sivil toplum temsilcilerinin bulunduğu grubun üzerine ateş açıldı. Yaşananları imc tv’ye anlatan Yüksekdağ, “Çok açık bir biçimde yaylım at

A+A-

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde 11 gündür süren ablukayı aşarak mahalleye girenlerin üzerine ateş açıldı.

Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çok sayıda HDP'li vekil ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de bulunduğu kitle, Konak Mahallesi'ne yürüyüş düzenledi. Konak Mahallesi'ne giren kitleye, özel harekat timleri ve askerler silahla ateş açtı.

Saldırıda, Üstün Güneş kurşunla yaralandı; 5 kişi de gaz fişeği ve darp sonucu yaralandı. Çok sayıda ikişi ise gözaltına alındı.

silvan2
Fotoğraf: DİHA

Yüksekdağ: Sivil insanlarla birlikte pusuya düşürüldük

Yaşananlarla ilgili imc tv'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yasaklı mahallelere doğru yürüyüşe geçtikleri esnada kendilerine yönelik herhangi bir müdahale olmadığını, sonrasında ise üzerlerine yaylım ateşi açıldığını söyledi. Yüksekdağ yaşananları şöyle özetledi:

“Herhangi bir uyarı, temas söz konusu değildi. Çok açık bir biçimde yaylım ateşine tutulduk. Mahalle dar olduğu için can kaybı yaşanmadı. Kurşundan söz ediyorum, gaz bombası değil. Sivil insanları vekillerle birlikte pusuya düşürdüler. Alanın avantajından dolayı can kaybı yaşanmadı. Bir arkadaşımız ağır yaralı.  Ateşi kimin açtığını göremedik. Yaylım ateşine tutulduk.

Mahallenin içine ilerledikten sonra karşımıza özel timler çıktı. Silahları bize doğrulttular. Aramızda gerilim ve tartışma yaşandı. Daha sonra asker, polis ve özel timler bize saldırdı.”İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.