Yüksekova Belediye eş başkanları göreve başladı

Yüksekova Belediye eş başkanları göreve başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde belediye başkanlığını kazanan adaylar için devir teslim töreni düzenlendi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA-31 Mart yerel seçimlerinde Yüksekova'da belediye seçimlerini kazanan HDP adayları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, dün mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu'ndan teslim aldı. Mazbatalarını alan eş başkanlar için bugün Yüksekova Belediyesi önünde devir teslim töreni düzenlendi.



Eş başkanlar ve yeni seçilen belediye meclis üyeleri, kendilerini karşılayan belediye çalışanları ile tek tek tokalaştı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2016 yılında görevden alınan belediye eski başkanı Adile Kozay da yeni başkanlara çiçek takdim etti.


Burada kısa bir açıklama yapan Kozay, eş başkanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, başarı temennisinde bulundu. Ardından konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Hüsnü Beşer de seçimler için Yüksekova halkına teşekkür ederek, hizmet odaklı belediyecilik yapacaklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra belediye önünde davul zurna eşliğinde halay çekildi. Halaya eş başkanlar ve HDP ve DBP üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Halayın ardından belediye binasına geçen eş başkanlar, tebrikleri kabul etti.

Burada kısa bir açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Remziye Yaşar, “Bugün halk gaspedilen iradesini geri almıştır. Biz de bu mutlu günü halkımıza güçlüyüz. Bundan sona yapacağımız bütün çalışmalar, bu halkla beraber olacaktır. Bu halk kendi iradesini gösterip gaspçı zihniyete karşı   31 Mart'ta güzel bir duruş sergilemiştir  ve iradesine sahip çıkmıştır.  Yüksekova halkının evlatları olarak onlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Elimizden gelen bütün hizmetleri sunacağız. Halkla beraber belediyemizi yöneteceğiz” dedi.



Ardından konuşan eş başkan Sarı ise, “Halkımız uzun süredir bu zamanı bekliyordu. Bize bu günü bahşedenlere teşekkür ederiz. İlçemiz için gereken herşeyi yapacağız. Çünkü bize kutsal bir vazife  teslim ettiniz. Tertemiz bir ilçe olacağız. Bu süreçte bize destek olan tüm çalışanlarımıza, HDP-DBP teşkilatlarımıza teşekkür ederiz. En büyük teşekkürü halkımıza ediyoruz”  şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.