Yüksekova Belediyesi 4 Yeni Otobüs Aldı

Yüksekova Belediyesi 4 Yeni Otobüs Aldı

Yüksekova Belediyesi ilçe'de toplu taşıma servisi yapmak üzere 4 otobüs alarak, araç filosuna yeni araçlar ekledi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

videoic

Yüksekova Belediyesi ilçede toplu taşıma servisi yapmak üzere 4 otobüs alarak araç filosuna yeni araçlar ekledi. Belediye Otogar'da hizmete kontak açan otobüsler konvoy halinde hizmet edecek güzergahları gezdi.

Cengiz Topel caddesinde yurttaşlar yeni alınan  toplu taşıma araçlarının ulaşımı daha kolaylaştıracağını ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Alınan otobüsler sabah saat 07:00 ile 19:00 saatleri arasında Yüksekova Devlet Hastanesi, Cengiz Topel Caddesi, Şemdinli yol boyu, Yeni Mahalle ve Havaalanı güzergahlarını kullanarak hizmet verecek.

‘YÜKSEKOVA HİZMETLERİN EN İYİSİNE LAİKTİR'

Öncelikle tüm Yüksekova halkına hayırlı ve uğurlu olsun diyen Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Ruken Yetişkin, “Gönül isterdi ki her mahalleye 4 tane otobüs alalım ama bizimde gücümüz bunları almaya yetti. Toplu taşımada ilk defa Yüksekova'ya otobüs geliyor, halkımız bundan çok daha iyi hizmete layık bir halktır bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Bizde elimizden gelenin en iyisini halkımız için yapmaya devam edeceğiz. Bu otobüsleri alırken, zor durumda olan aileler, hamile kadınlar, yaşlılarımızın rahatlıkla binebileceği modellerden seçtik. Daha büyüklerini almak istiyorduk yalnız Yüksekova'da yollar dar olmakla birlikte kışın yağan kardan dolayı araçların dönüşleri sıkıntılı olur diye bu boyda tercihimizi yaptık. Bu gün 4 tane otobüsümüzü aldık, Allah kısmet ederse ve imkânlar el verirse her sene bir ya da iki tane eklemeyi düşünüyoruz. Tekrar tekrar belirtmek istiyoruz, halkımızı bu hizmetin çok daha iyisine layık ve bizde elimizden geleni bu halkımız için sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yetişkin,”Otobüslerin dışında 1 adet kazıcı, 1 adet itfaiye aracı ve bir kamyonet de satın aldıklarını” söyledi.

‘AMACIMIZ 4 YILIN SONUNDA SAYIYI 10'A ÇIKARMAKTIR'

Eş Başkan Tacettin Safalı'da otobüsleri Yüksekova şartlarına uygun olarak aldıklarını belirterek, “Özellikle engelli yurttaşlarımızı düşünerek engelli rampası olan otobüsleri seçtik. Yüksekova büyük bir ilçe bu otobüsler yetmez biliyoruz. Her yıl imkânlarımız el verirse 2 adet daha almayı düşünüyoruz. Şuan ki otobüsler özellikle hastane ve havaalanı hattında çalışacak. Saat 07.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz. Amacımız 4 yılın sonunda toplu taşıma hizmeti veren otobüs sayısını 10'a çıkarmaktır. Otobüslerin belediyemize toplam maliyeti 1 Milyon 150 bin TL oldu. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından şehir turu atılarak otobüsler hizmete açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.