Yüksekova Belediyesi fiyat listesi denetimi yaptı

Yüksekova Belediyesi fiyat listesi denetimi yaptı

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçede hizmet veren kafe ve lokantalarda yeni uygulamaya konulan fiyat listesi denetimi yaptı.

A+A-

Ticaret Bakanlığının yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların girişlerine koymasına ilişkin düzenleme 1 Ocak 2024 tarihi itibarı ile yürürlüğe girdi.

Bu düzenleme ile birlikte, Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçede hizmet veren, lokanta ve kafelerde tarife ve fiyat listelerine ilişkin denetim yaptı.

Ekipler işletme sahiplerine yönelik, fiyat listesinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması konusunda bilgilendirme yaparak bir gün süre verdi.

Yapılan denetime ilişkin açıklamada bulunan Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürü Erdoğan Özeken, “Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı.

Yönetmeliğe göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca Lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak kararı alındı. Bizde bu karara yönelik ekiplerimiz ile birlikte denetimimizi başlattık. Gerekli uyarılarımızı yaptık. Uyarı yaptığımız iş yerlerinin kurallara uymaması halinde ikinci denetimimizde cezai işlem uygulayacağımızı da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

01-007.jpg

02-008.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.