Yüksekova Belediyesinden Duyarlılık çağrısı

Yüksekova Belediyesinden Duyarlılık çağrısı

Yüksekova ilçe merkezinden geçen ve yaydığı kötü koku ile çevrede bulunanlara rahatsızlık veren Yüksekova Deresi, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ıslah ediliyor.

A+A-

İSHAK DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Belediyesi tarafından ilçe Merkezinde bulunan Derenin atıklardan temizlenmesi için çalışma başlatıldı. İş makinesi ile temizliği yapılan derenin, temizliği belediyeye ait olmadığı halde belediye tarafından temizliği yapılıyor.

Temizlik sırasında çöpten geçilmeyen derede iş makineleri bile zorlukla çalışma yürütüyor. Daha önce de birçok kez gündeme gelen Yüksekova Deresi, sorumsuz yurttaşlar tarafından kirletilmeye devam ediliyor.

Dere boyunca birçok noktada dökülen küller ve atılan çöp torbalarının yanı sıra dereye karışan atık ve kanalizasyon suları da dereyi çöp merkezine çevirmiş durumda.

Yapılan çalışmaları Yüksekova Belediye Başkanı Adile Kozay, Temizlik İşleri Müdürü Arif Öğmen ve Temizlik Şirketi müdürü Ayhan Atsız yerinde Takip etti.

Şehrin can damarı olan dere yıllarca kirletilerek, deredeki canlı yaşamı da bitme noktasına getirildiğini belirten Yüksekova Belediye Başkanı Adile Kozay, “Yaşanan kirlilik nedeniyle şehir merkezindeki esnaf ve dere boyunda ikamet eden yurttaşlar özellikle yaz aylarında ciddi problemler yaşıyor. Normalde dere temizliğinin DSİ tarafından yapılması gerektiğini daha öncede belirtmiştik. Buna rağmen ekiplerimiz bu günde dere temizliği için kolları sıvamış durumda. Umarım bu temizlikten sonra vatandaşlarımız daha duyarlı davranarak deremize sahip çıkarlar” dedi.

226712267222673

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.